Lesz itt vérengzés, éneklés és összecsapnak a fénykardok is. Mondjuk, mit érdemes megnézned a mozikban az év végén.

Megjött apuci 2. (Daddy’s Home 2.)

Bemutató: december 7.

Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű vígjáték folytatásában az apucik mellé a nagyapucik is betársulnak a mókába.

Stratton

Bemutató: december 7.

John Stratton (Dominic Cooper) és kommandós egysége Iránban készül megrohamozni egy biológiai tömegpusztító fegyverrel kísérletező laboratóriumot, ám az akció végzetes következményekkel jár. Kiderül, hogy az akció mögött egy korábbi szovjet ügynök, Barovski (Thomas Kretschmann) áll. A férfit évek óta halottnak hitték, ám most úgy tűnik, nem hogy életben van, de harcot hirdetett egykori szervezete, sőt az egész világ ellen. de valóban tömegpusztítást tervez. Sokáig úgy tűnik, a renegát orosz mindig egy lépéssel előttük jár, a bomba pedig valahol már ketyeg.

Volt egyszer egy Németország (Es war einmal ein Deutschland)

Bemutató: november 7.

Frankfurt, 1946. David Bermann és barátai túlélték a holokausztot. Egyvalamit akarnak mindennél jobban: maguk mögött hagyni Németországot, és Amerikába emigrálni. De hogyan szerzik meg az ehhez szükséges pénzt? Hamar megtalálják a megoldást: háziasszonyokat bűvölnek el házaló kereskedőként, és egyre közelebb kerülnek céljukhoz. Davidot azonban utolérik múltjának árnyai. Miért van két útlevele? Hogy került évekkel ezelőtt Hitler hegyi nyaralójába? Lehet, hogy együttműködött a nácikkal? Sara Simont, a lelkiismeretes amerikai tisztet nem hagyják nyugodni ezek a kérdések, és elhatározza: kideríti, merre járt és mit csinált a férfi a háború alatt. Egyre nehezebb azonban kivonnia magát David hatása alól.

Eszeveszett esküvő (Le sens de la fete)

Bemutató: december 14.

Max, a nagy rutinnal bíró rendezvényszervező hiába vezényelte már le grandiózus események százait, arra még ő sincs felkészülve, ami a XVII. századi francia kastélyban és annak parkjában történik. Óriási stábjával jó előre megtervez mindent, hiszen a kastély és a park minden szegletében tökéletes ünnepi hangulatnak kell uralkodnia, a több száz vendégnek és persze a maximalista, kőgazdag vőlegénynek olyan estét kell biztosítsanak, amelyre azok életük végéig emlékezni fognak. Néhány apró baki után viszont kártyavárként kezd összedőlni az este. Max pedig csak a fejét kapkodja, hogyan tudná megakadályozni a teljes káoszt és megmenteni a nászt.

Az igazi csoda (Wonder)

Bemutató: december 14.

Egy új közösségbe bekerülni mindenkinek nagy kihívás - de van, akinek még annál is nagyobb. Auggie Pullman (Jacob Tremblay) jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most kezdi csak az iskolát. A kisfiú ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával (Julia Roberts) tanult otthon. Auggie nem hétköznapi arca alaposan felkavarja az iskolában a kedélyeket. Auggie azonban épp olyan hétköznapi dolgokra vágyik, mint a többi gyerek, és legfőképpen: barátokra. A kisfiú mindent megtesz, hogy elfogadják, de a beilleszkedés nem megy zökkenőmentesen. A szeretetnek és a kedvességnek azonban, mint tudjuk, mágneses ereje van.

Star Wars: Az utolsó Jedik (Star Wars: The Last Jedi)

Bemutató: december 14.

Hogy Rian Johnsonnak sikerül-e a nagy mutatvány a nyolcadik epizóddal? Nemsokára kiderül.

Have a Nice Day (Hao ji le)

Bemutató: december 14.

Kína déli részén valaki talál egy pénzzel teli zacskót. Különböző hátterű emberek jelennek meg, hogy maguknak követeljék az egymillió jüant. Korosodó verőlegények, filozofikus hajlamú gengszterek, maffiózópalánták bukkannak fel: mindegyiküket más-más személyes cél fűti. Hamarosan véres összecsapás bontakozik ki.

24 óra a halálig (24 Hours To Live)

Bemutató: december 21.

Travist, az ex-bérgyilkost, volt társa újra belerángatja egy melóba, ahol egy szuperkémet kellene likvidálnia, aki történetesen egy anya. A férfi megpróbál eltérni a bevett protokolltól, amiért nagyon drágán megfizet. 24 órája van mindent rendbe hozni és bosszút állni.

Apavadászat (Father Figures)

Bemutató: december 21.

Nincs kellemetlenebb egy váratlan jó hírnél. Az anyjuk (Glenn Close) újra férjhez megy, és a nagy napon bevallja két felnőtt fiának (Owen Wilson + Ed Helms), hogy hazudott nekik. Eddig mindig azt mesélte, hogy az apjuk réges-régen meghalt, de most elárulja, hogy igazából sosem volt benne biztos, ki az apa - de az igazság valahol egy amerikai foci csapat környékén keresendő. A két testvér világ életében híres volt a rossz döntéseiről. Hát, most úgy határoznak, hogy megkeresik a lehetséges apákat, és kiderítik, kitől kérhetnek ezentúl zsebpénzt. Nekivágnak a nagy utazásnak: a lehetséges apák feltérképezése során őrült dolgok esnek meg velük, és ők nem kerülnek közelebb az igazsághoz... de legalább nem is tanulnak semmit az egészből.

Doktor Knock (Knock)

Bemutató: december 21.

Az ötvenes években egy szélhámos érkezik egy bájos kis francia hegyi faluba, ahol orvosnak adja ki magát. Doktor Knock karizmatikus és megnyerő férfi, ezért gyorsan nagy népszerűségre tesz szert, s meggyógyít mindenkit, legyen az illető beteg, vagy egészséges. Az egyébként egészséges falu lakóinak ravaszul mindenféle egzotikus (képzeletbeli) betegségeket talál ki, s az emberek lassan, de biztosan erősen hipochonderek lesznek. Majd minden megváltozik, amikor Doktor Knock találkozik egy vonzó fiatal nővel.

Jumanji – Vár a dzsungel (Jumanji: Welcome to the Jungle)

Bemutató: december 21.

Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket - de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jack Black), a nünüke Martha viszont vagány harcos nővé alakul (Karen Gillan). Hamar rájönnek, hogy ezen a pályán a túlélés a tét. Akkor győzhetik le a játékot, és juthatnak vissza a valódi világba, ha bevállalják életük legveszélyesebb kalandját, rátalálnak arra, amit egy 20 évvel ezelőtti gémer hátrahagyott számukra, és tesznek néhány nagyon bátor felfedezést. Mert ha belebuknak, örökre a játékban ragadnak.

Bőrpofa (Leatherface)

Bemutató: december 28.

1965-ben, Texasban négy zavarodott és erőszakos tinédzser megszökik egy elmegyógyintézetből, és magukkal hurcolnak egy szép, fiatal ápolónőt is. Megindul utánuk a hajtóvadászat, amelyet a lánya halála miatt bosszúszomjas helyi seriff (Stephen Dorff) vezet. Hamarosan előkerül a motoros fűrész is, és olyan borzalmak várnak a fiatalokra, melyek hatására egyikükből vérengző szörnyeteg válik, akit ma mindenki úgy ismer, a Bőrpofa.

Egy szent szarvas meggyilkolása (The Killing of a Sacred Deer)

Bemutató: december 28.

Steve, a karizmatikus sebész életében váratlanul feltűnik egy tinédzser. A fiú kezdetben megmagyarázhatatlan barátkozása, valamint érdeklődése az orvoslás iránt hamarosan értelmet nyer. A tinédzser ismerteti bosszújának tervét, melynek része a fiú anyja és a sebész férfi. Steve és családja élete fenekestül fordul fel a mind félelmetesebb fenyegetés és egyre intenzívebb pszichológiai terror hatására.

Tökéletes hang 3 (Pitch Perfect 3.)

Bemutató: december 28.

A Barden Bellák utoljára térnek vissza, hogy megmérkőzzenek a fél világgal, és ennél jobb nem nagyon történhet az emberrel a moziban így az év végén, ha csak egy agyleszívós mozira vágyna.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A cipőkollekció, melyben kompromisszumok nélkül lehetsz szabad, egyedi és vagány

Menhelyről? Tenyésztőtől? Honnan legyen kutyád?

Hiába lett remek, dögrováson van a Sony VR-headsetje

További cikkeink a témában