Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Napra pontosan két évtizede és öt éve történt. Antall József halálára elsötétült a képernyő, gyerekként pedig teljesen másféle gyászt éreztünk. Meg mered nézni most újra az esetet?

A sajnálatos halált mi fel sem tudtuk fogni, annyit viszont éreztünk, hogy nem szeretjük a Magyar Televíziót. 1993. december 12. volt a napja, amikor elhunyt az ország rendszerváltás utáni első miniszterelnöke, Antall József, melynek következtében a szokásos Walt Disney bemutatja című délutáni matinénk elvette tőlünk a már gondosan kibontogatott cukorkát, az MTV logójával és Chopin Gyászindulójával befejezte az éppen futó Kacsamesék – A gonosz bálna című epizódját, majd Beethoven-koncertet sugárzott helyette.

Már sosem tudjuk meg, mi történt azzal a bizonyos felfalt fagyival. Az eset jelentőségéről csak annyit tudnánk elmondani, hogy pszichológiai értekezések és saját Wikipédia-szócikk is született a témában. Egyszer talán majd kiheverjük. Aki szeretné, most megnézheti azt a bizonyos elsötétülést, a trauma feloldásaként pedig alatta a kérdéses epizód teljes egészében megtekinthető.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.