Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha azt hitted, hogy jövő karácsonykor visszatérhetsz Pandorára, van egy nagyon rossz hírünk. Az ötödik részt pedig valószínűleg már csak öregemberként fogod látni.

Persze, borzalmas alcímekkel sokkolnak az Avatar folytatások, de épeszű ember még így sem fogadna James Cameron ellen, aki olyan megbízhatóan hozza a minőséget, mint egy svájci kronográf-manufaktúra. Épp ezért már nagyon vártuk a jövő decemberre ütemezett folytatást.

Sejtettük, hogy a Fox felvásárlása miatt a Disney szakembereinek is lesz némi beleszólása a menetrendbe, de azért azt nem vártuk volna, hogy ilyen durvát tolnak a bemutató napján.

A cég közzétette a szárnyai alá került, korábban a 20th Century Fox által terelgetett mozik tervezett premierdátumait, és a legnagyobb, egyben legsokkolóbb meglepetés az Avatar tekintetében ért minket.

A második részt 2020. december 20. helyett 2021. december 17-én mutatják be, így a többi folytatás is értelemszerűen távolabb kerül egy évvel. A harmadik 2023 decemberében, a negyedik 2025 decemberében érkezik, az ötödiket pedig már csak őszülő halántékkal láthatjuk, hiszen előre láthatólag csak 2027 decemberében kerül a mozikba.

Ezt nem köszönjük meg, Disney, de akkor már a címekhez is hozzányúlhatnátok.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.