Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Most nem akarunk meglepni senkit azzal, hogy a Disney sorra leforgatja klasszikus rajzfilmjeinek élőszereplős remake-jeit, mert feltételezzük, hogy az utóbbi néhány évet nem egy kő alatt élted le. Az Oroszlánkirály után most az A kis hableány van soron, és a cég már ki is választotta a színésznőt, aki Arielt fogja játszani a filmben.

Ugye a Disney-nél mostanra alapszabály, hogy a sztoriban szereplő karakter rasszának megfelelő színészt kell castingolni az egyes szerepekre. Ilyen szempontból igen meglepő, hogy a rajzfilmben még fehér bőrű és vörös hajú Arielt a filmben az afro-amerikai énekesnő, a Chloe x Halle nevű formáció egyik fele, Halle Bailey fogja játszani.

Ő az:

Olyan tekintetben azonban egyáltalán nem meglepő a döntés, hogy a cég újabban nagyon odafigyel arra, hogy minél sokszínűbb legyen a filmek színészgárdája, így előszeretettel alkalmaznak afro-amerikai, latino, vagy távol-keleti származású aktorokat. Halle-ről azt is érdemes tudni továbbá, hogy színvak, aminek ismét csak nagyon örülhet egy másik kisebbség.

A további szerepekkel kapcsolatban olyan színészek nevei merültek fel, mint például Jacob Tremblay (A szoba), illetve a távol-keleti származású rapper-színésznő, Awkwafina (Kőgazdag ázsiaiak).

Ursula szerepére mi alázatosan javasolnánk Sir Anthony Hopkinst, Triton királyként pedig tök szívesen látnánk Ruby Rose-t, vagy egy másik ultrafeminista sztárt, és akkor teljesen korrekt lesz az egész. Kicsire nem adunk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.