Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az 1967-es Bilincs és mosoly (Cool Hand Luke) filmtörténeti klasszikus, egyúttal ebben látható a történelem legszexisebb autómosása, melynek köszönhetően a bemutató évében több százezer hímnemű néző került szívrohamközeli állapotba.

A jelenet már akkor is emlékezetes lett volna, ha történetesen nem egy olyan bombázó viszi el a show-t, mint az akkor 27 éves Joy Harmon, aki idén már 78 éves, hatunokás nagymama. Az egész szcéna egyszerre fülledt, kegyetlen, pajkos, játékos és Joy-nak köszönhetően elképesztően erotikus.

A film főhősei Paul Newmannel és George Kennedyvel az élen éppen munkára vannak kivezényelve a börtönből, amikor egy tőlük nem messze álló házból egy szőke lány kimegy az udvaron álló '41-es DeSotóhoz, hogy lemossa róla a fülledt nyár porát. Aztán észreveszi, hogy egy egész csapatnyi elítélt bámulja őt, és láthatóan úgy dönt, ingerli egy kicsit a férfinépet.

Joy egyébként így emlékszik vissza a kultikus jelenet forgatására:

Nos, a felvétel egyébiránt egészen megdöbbentő lehetett a színészek számára, a film rendezője, Stuart Rosenberg ugyanis úgy időzítette a felvételt, hogy azt megelőzően egy hétig minden feleséget és barátnőt kitiltott a forgatás területéről. A színészek semmiféle instrukciót nem kaptak, a reakcióik így autentikusabbak már nem is lehettek volna.

Joy nem sokkal a film után felhagyott a színészettel, hogy nevelhesse három gyermekét, majd nyitott egy pékséget, mely még ma is családi vállakozásban üzemel.

Süthet azonban bármilyen finom diós bejglit, a szívünkbe ezekkel a képsorokkal lopta be magát:

Joy, oh Joy, örökké így fogunk emlékezni rád!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.