Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem a Marvel filmes univerzumában filmesítették meg először a zöld óriást. 1978-ban A hihetetlen Hulk címmel a CBS már megcsinált egy sorozatot, ami nyolcvan epizódot élt meg, és egészen 1982-ig nyomatták.

Ebben Bill Bixby játszotta Bruce Bannert, a dühösebb, nagyobb és erősebb verziót pedig a híres testépítő, Lou Ferrigno alakította. Megmutatjuk az intrót, mert jóféle nosztalgiatrip:

Ha kíváncsi lennél rá, hogy mit gondol Lou a modern verzióról, nem kell tovább találgatnod, ugyanis emberünk a Montreal Comic Conon elmondta a véleményét, ami nem épp hízelgő Ruffalóra nézve.

Amivel egyébként az ember nem a levegőbe beszél, a Marvel ugyanis a Thor: Ragnarök óta meglehetősen furán bánik Hulk karakterével. Egyrészről néhol egy kicsit túltolták az esetében a komikumot, másfelől pedig igencsak legyengítették. Thor után Thanos is legyőzte, a Végtelen háborúban és a Végjátékban pedig alig jutott neki olyan szerep, amiben az egyetlen szuperképességét, vagyis az erejét kellett volna kamatoztatnia. (Na jó, a csettintést leszámítva.)

Ferrignót persze némi személyes érintettség is befolyásolja, amit nem is rejt véka alá:

Hát, ha ő mondja...

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.