A Marvel filmes univerzuma muszlim szuperhősnővel erősít

Úgy tűnik, a Disney tényleg komolyan veszi a nemi, faji és vallási diverzitást.

Kevin Feige, a Marvel filmes univerzumának atyaúristene a BBC-nek adott interjút nem rég, melynek során kijelentette, hogy bizonyos értelemben már elkezdődött a Ms. Marvellel kapcsolatos munka.

A megfogalmazás nyilván szándékosan ilyen ködös, hiszen a Marvelnél nagyon komolyan veszik a titoktartást, a spoilerek elkerülésére pedig komoly mechanizmusokat fejlesztettek ki, melyek közé simán befér akár az is, hogy kamu forgatókönyveket adnak a sztárjaiknak.

Ms. Marvel egyébként a cég első muszlim filmes szuperhőse lenne. A képregényben jelenleg ezzel a névvel egy Kamala Khan nevű pakisztáni-amerikai tinédzser fut. Korábban többen is viselték a Ms. Marvel nevet, a legutóbbi alteregó személyét a cég éppen azért választotta, mert szerették volna, ha a képregények hősei sokszínűbbek lennének mind vallásukat, mind származásukat tekintve. (Akkoriban lett Pókember neve is Miles Morales.)

Ha Feige nem csak vetített kicsit, hogy izgassa a rajongókat, akkor Marvel kisasszony valamikor a jövőre esedékes Bosszúállók 4. után csatlakozhat a brancshoz.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon