Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem csak hogy teszteltük, de meg is mutatjuk az albumokat, avagy meghallgattuk mindenki helyett őket, hogy másnak már ne kelljen. Vagy ne feltétlenül kelljen, ha nem muszáj.

Figyelem! A lemezek csak Spotify-regisztráció után hallgathatóak meg. Nem nagy munka. Megéri!

Seth MacFarlane - Holiday For Swing!

Csak azoknak lehet meglepetés a Family Guy agyának zenészkedése, aki még egy epizódot sem látott a sorozatból, MacFarlane írja ugyanis a dalokat, sőt fel is énekli őket, 2011-ben pedig egészen odáig merészkedett, hogy kihozott egy teljesen átlagos, de korrekt swinglemezt is Music Is Better Than Words címmel. Idén beszállt a karácsonyi lemezbizniszbe, a Holiday For Swing! is korrekt, bátran ajánlható azoknak, akik a fenyőillathoz csak swinget tudnak elképzelni. Nem bevállalós, de tényleg rendben van, Bublétól lazább.

Darius Rucker - Home for the Holidays

A Hootie and the Blowfish önmagában is annyi izgalmat rejtegetett, mint egy üres Kinder tojás, meg lehetett hallgatni, de egy-két slágertől eltekintve nem voltak kiemelkedő pillanataik. A banda egykori frontembere, Darius Rucker már szólóban nyomja, és nem sokkal kiemelkedőbb zenével gurít, bár már a szíve a countryért dobog. Idei karácsonyi lemeze amolyan swinges-countrys sztenderdfeléneklős móka. Jellegtelen. Nagyon. Sheryl Crow sem sokat ment a helyzeten a már-már kötelező karácsonyi lemezkelléknek felfogható Baby It's Cold Outside-ban. De a hangszín még mindig kellemes.

Earth, Wind & Fire - Holiday

Na ezek a csávók nem viccelnek, ha azt hitted, hogy egy Earth, Wind & Fire-karácsonyi album majd tartalmazni fog karácsonyi hangokat is, hát nagyon tévedsz, funk, na az van, mégpedig a szokásos istállóból elővezetve. És most tessék megkapaszkodni: a banda két olyat is húz a lemezen, amitől Billy Mack is sírva vonulna vissza a csökött kis Christmas Is All Around-jával, hiszen itt a Happy Feelin', csak Happy Seasons címmel, de ez még mindig semmi, most jön a kegyelemdöfés: itt a December. Igen. Ez az utolsó hangig ugyanaz a September, csak egy apró változtatás történt, hiszen minden egyes szeptember szót decemberre cseréltek. Ők a karácsonyi pénzgyár új győztesei. Nincs kérdés.

Idina Menzel - Holiday Wishes

Aki egy karácsonyi lemezen el tudja érni, hogy duettezzen Michael Bubléval, a karácsonyi lemezkiadás császárával, az biztosra megy. Idina neve itthon lehet, hogy nem annyira ismerős, pedig überhíres musicalénekesnőről van szó, aki egyébként nem mellékesen feldalolászta a Jégvarázs Let It Go-ját is. Namármost Idina Menzel bivalyerős hangjával felénekelt egy teljes karácsonyi albumot, ami pont olyan, mint egy karácsonyi album, amelyen Michael Bublé teljes joggal megfér. Swinges, musicales, sztenderdes, és még az All I Want For Christmas Is You is rajta van, gyakorlatilag változtatás nélkül. A biztonsági játék csimborasszója. A karácsonyi lemezek David Guettája.

Pentatonix - That's Christmas To Me

 

Na végre valami! A The Sing-Off acapella-tehetségkutatót megnyert csapat elég ügyes ahhoz, hogy hangszerek nélkül is kellemes karácsonyi hangulatot hozzon össze, tulajdonképpen úgy fokozzák a karácsonyi bejgliillatot, hogy érezhetően mindent megtesznek, amire egy ultrakreatív acapella-csapat csak képes lehet. Unalomig ismert dalok itt is akadnak, de ezek az arcok még egy Silent Night-ot is úgy tudnak elénekelni, hogy attól az ember szíve azonnal elolvadjon.

Christmas at Downton Abbey

Hogyan készülhet a népszerű sorozatból karácsonyi lemez? Hát úgy, ahogy a karácsonyi epizód is! Mindkettőnek megvan a közönsége, ennek az albumnak például azok örülnek majd, akik anno rongyosra hallgatták bakeliten a Csendes éj című örökbecsűt, mert itt bizony nagyzenekari kísérettel érkeznek sorba a művek, kórussal, és még Kiri Te Kanawával is megtámogatva. Ennél klasszikusabb karácsonyi lemezt nem találsz az idei kínálatból. Ráadásul magyar vonatkozása is akad, a The Downton Christmas Suite két részét a The Budapest City Orchestra játssza a The Budapest Choral Voices-zel karöltve.

LeAnn Rimes - One Christmas: Chapter One

Az amerikaiak country-pop lieblingje, aki mifelénk a Can't Fight the Moonlight című Sakáltanya-betétdal miatt volt ismert, mostantól 2016-ig egy-egy hatszámos karácsonyi EP-vel fog kijönni, aztán valószínűleg kiadja az egészet egy lemezen is. A baj csak az, hogy bár country-karácsonyi művekkel nem vagyunk túlságosan eleresztve idén, túlságosan nem rengeti meg senki világát a minialbum, még úgy sem, hogy szerepel rajta az I Want a Hippopotamus For Christmas című gyerekdal is, ami valahol még mindig vicces.

Los Campesinos! - A Los Campesinos! Christmas

Akik azon gondolkodnak, vajon milyen lehet egy karácsonyi album az Arcade Fire-től, azoknak most jött el az ideje, a Los Campesinos! ugyanis elkészítette azt. De persze akadnak itt mindenféle hatások, amelyek jól állnak az indie-karácsonyi hangulatnak, így tulajdonképpen mindazok, akik inkább gitárosabb ügyeket hallgatnának tisztelettel, meg is találták a számításukat ezen a hatszámos EP-n. És még a Mud Lonely This Christmas-ének feldolgozása is rajta van. Jó.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.