A Netflix alacsonyabb képminőségben szolgáltat mostantól Európában

Megkérték őket. Átgondolták. Bevállalták.

Most, hogy mindenki otthon dekkol (kivéve valamiért pont a veszélyeztetett korosztály, meg aki bulikának fogja fel a "légyszi maradj otthont"), a streamszolgáltatókon lóg mindenki, főleg a Netflix az, aki jól jár ezzel a szörnyűséggel, ugyanis szinte mindenki azonnal az ő sorozataikat és a filmjeiket kezdi el nézni.

Az EU viszont nem gondolta ezt túlságosan jó iránynak, ugyanis a hálózatot durván leterheli a Netflix, így arra kérték őket, hogy ha lehet, egy kicsit felejtsék el a HD-t, vegyék vissza a minőséget, ezzel pedig elvileg 25%-os csökkenés állhat be a letöltésben.

A Netflix pedig átgondolta, és rábólintott. Így 30 napig nem gyengébb minőségben lehet majd nézni a filmjeiket és sorozataikat, bár azt ígérik, hogy túl sokat nem fog romlani az a minőség, viszont nyilván látni lehet majd a különbséget. A BBC cikke szerint egyórányi SD-tartalom streamelése 1GB körüli adatletöltést jelent, míg ugyanennyi HD-tartalom letöltése már 3GB. És akkor még nem beszéltünk a 4K-ról.

A cég egyébként épp most vezetett be egy nagyon jó új szolgáltatást, a Netflix Partyt, ami egy bővítmény a Chrome böngészőhöz, és arra tökéletes, hogy a haverokkal vagy a távol élő családdal egyszerre nézzetek filmet, és közben tudjatok dumálni is róla.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.