Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A japán cég egy kicsit átírta a legismertebb videojátékos karakter profilját, és ezzel a jelek szerint rajongók ezreinek vette el a gyerekkorát. Na jó, ne izgasd fel magad, azért nem dőlt össze a világ!

Ha néhány napja megkérdeztünk volna, pontosan mi is a közismert bajuszos kiscsávó nemzetisége és foglalkozása – már ha képben vagy a popkultúra ezen szegmensével –, biztosan rávágtad volna, hogy Mario egy olasz vízvezetékszerelő, és akkor még igazad is lett volna.

De ma már ezzel óriásit tévednél.

A karakter frissített leírásában ugyanis Mario úgy nyilatkozik magáról, hogy nagyon régen ugyan tényleg vízvezetékszerelő volt, de ma már nem az, inkább egy amolyan mindenes; teniszjátékos, futballista és autóversenyző egy személyben.

A Twitteren sok rajongó ki is akadt, mint ahogy olyankor szokás, amikor a popkultúra egyik jelesét a jogtulajdonosok megreformálják... igaz, jelen esetben azért túlzás lenne azt állítani, hogy a háborgást akár az érintettek tíz százaléka is komolyan gondolta.

A lényeg, hogy Mario mostantól már nem az építőiparban dolgozik. Jó ha tudsz róla.

Azt is tegyük gyorsan hozzá, hogy a karaktert az 1981-ben megjelent első játékában még Jumpmannek hívták, és csak később, az 1983-as Mario Bros.-ban nevezték át Super Marióvá. Ez volt egyébként az a játék is, melyben ő és öccse, Luigi vízvezetékszerelők voltak, de amikor később egymás után jöttek az újabbnál újabb részek, majd a Mario Kart és a többi vadhajtás, ez a foglalkozás egyre inkább a háttérbe szorult.

Ma már több mint 200 játék van a karakter mögött, így pont ideje volt, hogy a Nintendo frissítsen kicsit hősünk CV-jén.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.