Ezek a világ legőrültebb tematikus bárjai
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy sör az Alien-kocsmában vagy egy Bloody Mary a zombi-bárban? Mutatjuk a kocsmakultúra szörnyszülöttjeit.

H.R. Giger Bar

Az Alien-kocsma Svájcban található, és mivel az utolsó szög is a biohorror nagymestere, H. R. Giger stílusában lett megalkotva, valami egészen elszálltan néz ki. Súlyos. Olyannyira, hogy bár a szerkesztőségből még senkinek nem volt lehetősége meginni itt egy jó pilzenit, egyszerűen nem tudjuk elképzelni, hogy ez a környezet bármennyire is képes elősegíteni a jó hangulatot.

Handle Bar

Ebben a texasi kocsmában minden a bajuszról szól. Az italokat legendás arcszőrzetű férfiakról nevezték el, és évente megrendezik a leglátványosabb bajuszok versenyét, melynek nyertesét ezer dollárral jutalmazzák. A hipszterkultúra berobbanása után egészen biztosan megugrott a törzsvendégek száma.

Lebowski Bar

Nem gondoltuk volna, hogy éppen Izlandon csinálják meg a világ legautentikusabb A nagy Lebowski-kocsmáját, de végül mégis úgy alakult, hogy ezért az élményért egészen Reykjavíkig kellene elmennünk. Mindenhol bowling-fetisizmus, filmes relikviák és természetesen White Russian, ez utóbbi az összes elképzelhető verzióban. Még olyan is van, amibe Pepsit borítanak. Dirty Russiannak hívják.

Unicorn and Narwhal

Ha bírod a cirkuszt, akkor ezt a vendéglátóipari-egységet neked találták ki. Igaz, Seattle-ben várja a vendégeket, ami kicsit messzebb van, mint a kedvenc kocsmád a körúton, de itt legalább mindent a cirkuszi hangulatnak rendeltek alá. Ha ideggyogyót kapsz a bohócoktól, akkor viszont nem lesz a törzshelyed.

Joben Bistro

A híres román steampunk-kocsma tényleg csak egy köpésre van tőlünk, hiszen Kolozsvárott várja a gőzgépes csúcstechnikára gerjedő népeket. Azért arra figyelj, hogy itt nagyon nem menő iPhone-t birizgálni a pultnál!

Frosty's

Az lehet, hogy a Télapót a finnek sikeresen privatizálták, de a világ legismertebb karácsony-tematikájú bárja nem Lappföldön, hanem Amerikában, Orlandóban található. Igen, Floridában, ahol csak akkor fog esni a hó, amikor az emberiségnek már meszeltek.

Donny Dirk's

Ez a kocsma egy csapásra vonzóvá tette a zombiapokalipszist. A Donny Dirk's nyolc évig volt az élőhalott-fanatikusok törzshelye, míg a közelmúltban be nem jelentették, hogy a rusnya csoszogók végleg legyilkolták a helyet. Igen, a híres minneapolisi bárról sajnos már lecsúsztál, ugyanis nem rég végleg lehúzták a rolót.

Bicicleta

Ismét egy romániai kocsma, aminek helyet kell szorítani a listán, ugyanis a bukaresti Bicicleta simán kimaxolta a bringával megyek piálni életérzést. Cycle chic csúcsra pörgetve.

Hemingway's Lounge

Ha valaha is szerettél volna úgy inni, mint a híres író, akkor a hollywoodi Hemingway's Lounge-ba egyszerűen muszáj ellátogatnod. Míg a lista többi résztvevője néhol nem nélkülözi az ordenáré ripacskodást, ez a bár maga a megtestesült stílus. Ha minden kocsma legalább a Hemingway's hangulatának 10 százalékát fel tudná mutatni, egy sokkal szebb hely lenne a világ.

Ninja Akasaka

Hol máshol lenne a világ egyetlen autentikus nindzsabárja és étterme, mint Tokióban? A hely arról híres, hogy a magasan képzett személyzet itt tényleg nindzsa-üzemmódban tolja. Nem egyszer a frászt hozzák a vendégekre vagy éppen varázstrükkökkel szórakoztatják őket. Maga az elrendezés sem semmi, hiszen titkos átjárók és trükkös csapóajtók nehezítik a tájékozódást. Itt talán nem olyan jó ötlet készre vágnod magad.

Storm Crow Tavern

Ismerjük be, hogy olykor-olykor a legnagyobb geeknek is szüksége lehet egy italra, ha kiporolják a seggét World of Warcraftban. A kanadai Storm Crow Tavern pontosan nekik jött létre, hiszen ez a világ leghíresebb olyan kocsmája, ami tematikájában kifejezetten a gyermeklelkű felnőtteknek hízeleg. Mindenhol társasjátékok, Trónok harca-utalások, Star Trek-relikviák, a falon pedig maga Cthulhu figyel. Itt talán még az Agymenők Sheldonja is szívesen legurítana egy abszintot.

Ballie Ballerson

Ha mindig irigykedve nézted a labdákkal feltöltött dobozba ugráló négyéveseket a játszóházban, akkor ez a londoni szórakozóhely tetszeni fog. Úgy piálhatsz, hogy a shotok között üvöltve vághatod magad hanyatt a 250 000 labdával feltöltött helyiségben, ha épp úgy tartja kedved. Itt tényleg négyévesre ihatod magad.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.