Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Már írtunk arról, hogy a zaklatási botrányba csúnyán belebukó Kevin Spacey-t, úgy ahogy volt, a bemutató előtt néhány héttel kivágták az All the Money in the World-ből, és betették a helyére Christopher Plummert.

Kapkodás – leginkább ez a szó jut az ember eszébe olyankor, amikor egy kész filmből kiradíroznak egy színészt, és a jeleneteit újraforgatják valaki mással. Már csak azért is durva volt ez a lépés, mert a Sony már a film első trailereiben szétdicsérte Spacey alakítását, ezzel készítve fel a filmet az Oscar-versenyre.

Aztán jött a botrány, Spacey ment a levesbe, és a gyártó kijelentette, hogy márpedig egy órát sem fognak tolni a premier időpontján. Ridley Scott is vállalta, hogy Plummerrel újraforgatja a kukázott jeleneteket, és december 22-én már mehet is a film a mozikba.

Okés, de akkor viszont a díjaknak lőttek – gondoltuk ekkor, élve a gyanúperrel, hogy azért a remek Christopher Plummer is képes megforgatni velünk a széket. Igazunk is lett, meg nem is, ugyanis

Plummer a legjobb mellékszereplő, Michelle Williams a legjobb drámai színésznő, Ridley Scott pedig a legjobb rendező kategóriában lett nevezett. A szerep tehát az idősebb és szimpatikusabb színész alakításában is esélyes maradt az Oscarra. (A Golden Globe ugyanis még mindig az Oscar előszobájának számít.)

Természetesen örülünk, de nem tudjuk nem feltenni a nagy kérdést: Vajon tényleg ennyire jó a film, vagy ez csak a szakma kiállása a zaklató Spacey-t határozottan eltakarító stúdió mellett?

December 22-én kiderül.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.