Aki egy újabb füvezős Harold és Kumar-vígjátékot sejt a cím mögött, az rossz helyen keresgél. Aki egy teljesen sablonos rajzfilmet, az viszont nagyon is jó helyen jár.

Megérkezett a lakossági animációs filmek császára. Ennél lakosságibb szórakoztatás ugyanis nem nagyon létezik, itt mindenki megkapja a magáét, talán még a szülő is, ha nagyon figyelmesen nézi a vásznat. A Drágám, a kölykök összementek alaptörténetét zsebükből előhúzó forgatókönyvírók egy adag Toy Story-t és Avatar-t adtak a képlethez, a Jégkorszak első részének rendezője (és Motkány hangja), Chris Wedge pedig vászonra is vitte azt legjobb tudása szerint.

A zöld urai-val igazából pont az a baj, hogy már az első pillanatától unod. Mert jön a kicsit visszahúzódó főszereplő lány, a teljesen őrült tudós faterja, aki még egy egyszerű sétálás közben is gyermeki könnyedséggel képes komplett idiótát csinálni magából, és tudod, hogy ennek a filmnek már minden századmásodpercét láttad korábban. A fater egy erdő mellett lakik, ahol szerinte furcsa lények élnek. És tényleg. Mindössze azzal nem számolnak, hogy a lények annyira pirinyóak, hogy szabad szemmel alig láthatóak.

Persze a mikrovilágban háború dúl, amely megölheti a teljes erdőt, és mikor a zöld nép királynője meghal, a visszahúzódó főszereplő lány, Mary Katherine, azaz M.K. összemegy… mert összemegy. Senki se keressen komolyabb összefüggéseket. Jól sejted, jön egy szerelmi szál és egy jajmostmileszvelünk-féle világmegmentős sztori, egy kötelezően lázadó ifjonc, komoly és vicces állatok, miközben minden karakter annyira, de annyira idegesítő, hogy legszívesebben rovarirtóval tennél rendet a lombok között. Hogy mit csinálnak közben a gyerekek? Ámuldoznak a 3D-n, a színorgián, a túlságosan is harsány karaktereken, mert ez a film nekik készült, és aranyos is, de te szenvedni fogsz.

Azért nyilván bedobnak két olyan karaktert, ami apunak is tetszeni fog, a csigák minden megnyilvánulása zseniális, talán egy külön filmet is megérdemelnének, ha a többiek nem jönnek vissza. A zöld urai minden pillanatában gyerekfilm, a kicsiknek minden perc új varázslat, a felnőttnek viszont csak egy újabb összefércelt forgatókönyvből összetákolt mozi, amelyben összemennek a kölykök, ha nem figyelsz rájuk, beszélnek a gombák és a növények és még egy zöld világban, madarak hátán repkedő társaságot is találsz. A végén pedig Beyoncé elénekli neked az Umbrellát. Vagy valami olyasmit. Ha gyerekkel mész, nem nyúlhatsz mellé. Aranyos. Sablonos. És nagyon zöld.

5/10

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon