A Netflix bejelentette, hogy Byron Baes címmel sorozatot készít az ausztráliai Byron Bay-ről, vagyis pontosabban az ott hemzsegő influenszerek életéről.

A szappanopera-dokuszéria-valóságshow hibrid a streamingszolgáltató ausztrál tartalmaiért felelős igazgatója szerint egy szerelmes levél lesz a világ legtökéletesebb játszóteréhez. Byron Bay környéke ugyanis nemcsak arról híres, hogy itt él egy rakás világsztár – mint például Matt Damon, Zac Efron, Olivia Newton-John, Chris Hemsworth és felesége, Elsa Pataky –, de arról is, hogy a környéken instagrammerek, youtuberek és más közösségimédia-platformokon nyomuló influenszerek egész enklávéja épült fel.

A gyönyörű tengerpart és a konstans jó idő ugyanis tökéletes háttér a csücsörítős szelfikhez, ezért már jó ideje rajokban érkeznek ide azok, akik abból élnek, hogy szép helyeken jól néznek ki.

A Netflix drámát, románcot, szakításokat, gyönyörű embereket és a lájkokért folytatott ádáz küzdelmet ígér, amit, ismerve valamennyire ezt a szubkultúrát, biztosan tud is majd szállítani. Van azonban egy kis bökkenő, nevezetesen, hogy néhány helyinek mostanra elege lett abból, hogy a környék már így is arról híres, hogy itt a legnagyobb az egy négyzetméterre jutó influenszerek száma.

Egy Tess Hall nevű nő online petíciót indított annak érdekében, hogy a térség kisvárosainak elöljárói, illetve az itt kompetens más hatóságok valamilyen módon akadályozzák meg, hogy a sorozatot készítő Eureka Productions a környéken forgathasson.

Hall azzal indokolja a petíció szükségességét, hogy Byron, Ballina, Tweed és Lismore Shires lakossága már így is komoly kihívásokkal néz szembe az influenszerek miatt egyre növekvő turizmus és a folyamatosan érkező új betelepülők miatt.

A felhívás szerint az illetékes hatóságoknak inkább olyan, egyre égetőbb problémákkal kellene foglalkozniuk, mint az ingatlanárak irreális növekedése, a munkanélküliség, a közoktatás siralmas színvonala vagy a partmenti erózió. Eddig közel négyezren értettek egyet azzal, hogy nem akarnak ennyire reflektorfénybe kerülni, mert az csak árthat a környéknek. Mivel azonban a Netflix számára egy ilyen széria potenciálisan dollármilliókat termelhet, ezért nem valószínű, hogy a kezdeményezés komoly akadályokat görgetne a projekt elé.

Arról nem is beszélve, hogy az aláírásgyűjtésből is hír lett, ami ismét csak a tervezett sorozatnak csinál reklámot, így már tényleg elkerülhetetlennek látszik, hogy jövőre hivatásos jócsajokkal és jópasikkal legyen tele a Netflix.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.