Imádtuk a The Mandalorian második évadát, melynek utolsó része simán emlékezetesebbnek bizonyult, mint a Star Wars kilencedik epizódja.

Ami nem is csoda, hiszen a fináléban maga a fiatal Luke Skywalker jelent meg, hogy rendbe tegye a dolgokat, amit egy igazi rajongó nehezen tudott száraz szemmel végignézni. Apró szépséghiba, hogy a digitálisan létrehozott hős megjelenése nem igazán volt tökéletes, de szerencsére erre is volt házon kívül megoldás, amit egy YouTuber szállított a perfekcionisták legnagyobb örömére.

Luke arcát képmanipuláló algoritmus segítségével tette élethűbbé, de annyira, hogy az eredmény oda-vissza verte a Lucasfilm megoldását.

A klipecskét a mai napig közel hárommilliószor nézték meg, teljesen megérdemelten. A videomegosztón Shamook néven nyomuló srácnak végül nemcsak az online dicsőség miatt volt érdemes belefognia a dologba, ugyanis, mint kiderült, emberünkre a Lucasfilm, pontosabban annak speciális effektekkel foglalkozó divíziója, az Industrial Light and Magic is felfigyelt, majd rövidesen munkát is ajánlott neki.

Ezt maga Shamook osztotta meg a követőivel egy újabb videója kommentszekciójában, a hírt pedig később a Lucasfilm is megerősítette az IndieWire-nek.

Shamook új pozijának hivatalos megnevezése Senior Facial Capture Artist, azaz a digitálisan létrehozott karakterek arcát kell minél élethűbbé varázsolnia, ami, tekintettel a fenti videóra egészen biztosan nem fog nehezére esni.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.