Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Indul a rövidfilmfesztivál, bemutatkoznak a vidéki színházak, ünnepel a Toldi, és más remek programok is jönnek a héten. Ajánló.

XVIII. Velencei Tavi Hőlégballon Karnevál

Agárd

Szeptember 5–9.

Idén is megrendezik Agárdon a Velencei-tavi Hőlégballon Karnevált, mely immáron a 18. lesz. A rendezvény során közel  tíz-tizenöt hőlégballon repül több napon keresztül. Szeptember 8-án, szombaton egész napos rendezvény keretében az Agárdi Parkerdőben különböző földi és légi programok lesznek.

Toldi 80

Toldi mozi

Szeptember 8.

Web: http://www.facebook.com/events/409908369056776/

A Toldi mozi szülinapi zsúrján régebbi (pl. Megáll az idő, Libiomfi) és új filmek (pl. Fékezhetetlen, Édesnégyes) filmek is láthatók lesznek jelképes vagy normál jegyárért, az este végén pedig éjféltől Cadik, Minek és Mango kever.

Vidéki Színházak Fesztiválja

Thália Színház

Szeptember 7–15.

Web: http://www.thalia.hu

A színház a fesztivál megvalósulásával szeretné bemutatni a Budapesten kívül született színvonalas produkciókat, egyben az alacsony jegyárakkal lehetőséget biztosít a főváros kultúra szerető közönségének, hogy bérleti konstrukcióban egy mozijegy áránál olcsóbban megnézhesse ezeket az előadásokat. A műsor szeptember 7-én a Kaszás Attila-díj gálaműsorával kezdődik.

A Közmédia Napja

Millenáris park

Szeptember 8.

Web: http://www.mtva.hu/hu/kozmedianap

Mindazok gyűljenek egybe a Millenárison, akik kíváncsiak a Tévémacira, egy rádió- és televíziótörténeti kiállításra a Magyar Televízió, a Duna TV és az MR2 Petőfi népszerű műsorvezetőire, illetve a nap végén a nagyszerű Szimfonik Live 2.0 koncertre többek között a PASO-val, Péterfy Borival, a Heaven Street Sevennel, a Neóval és a Compact Discóval.

27. Nike Félmaraton

Budapest

Szeptember 9., 09:00

Web: http://www.futanet.hu/cikk/27-nike-budapest-felmaraton

Téged is vár a BSI őszi futószezonjának nyitóeseménye: fuss a főváros legszebb részein, és teljesítsd a 21 kilométeres távot több ezer futó társaságában!

BuSho – Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál

Vörösmarty mozi

Szeptember 4–8.

Web: http://busho.hu/

Berövidezünk évről évre egyre jobban, mert a Budapesti Rövidfilm Fesztivál, azaz a BuSho nem hagy más választást. Több száz nevező és jóval száz feletti bemutató, ami miatt eszünk ágában sincs kihagyni, de nem is tennénk, mert a rövidfilm jó, a rövidfilm kell.

Street Food Show

Hold utcai Vásárcsarnok

Szeptember 7–9.

Web: http://www.diningguide.hu/foodshow2012

Legjobb hamburgeres, gyrosos, kínais, szendvicses, osztriga-kaviár-pezsgő, lángos, gofri, kézműves fagyi, bor, kézműves sör, kávé, 15 blogger, sztárséfek, vadonatúj éttermek, gyerekfőzőverseny – szeptember 7–9. között a Hold utcai Vásárcsarnok emeletén rendezik az első Street Food Show-t. A belépés ingyenes.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.