Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Színházi közvetítés Londonból Sherlock Holmesszal, Forma 1 Magyar Nagydíj, Művészetek Völgye és egyéb remek programok, hogy valahogy kibírjuk a következő hét napot.

Művészetek Völgye

Kapolcs és környéke

Július 27. – augusztus 5.

Web: http://www.muveszetekvolgye.hu/

Huszonkettedszer is Kapolcs, rengeteg programmal, a jó öreg falvak közti éjszakai utazással és bulikkal. Palya Bea valósággal beveszi a fesztivált, többször is feltűnik, több formációban, csak akkor ne lepődjünk meg, ha valamelyik kajaárus pultjánál is ő áll.

Belépő: 3000 Ft (napijegy)

I. Tatai Utcazene Fesztivál

Tata

Július 27-29.

Web: http://tataiutcazene.hu

Utcazenészek, profi zenészek, kézműves vásár, borok és ételek várnak mindenkit a gyönyörű Tatán, ahol az emberek nyitottak a művészetek irányába. Igényességük az értékes zene iránt talán fokozottabb, mint máshol, ezért lesznek nyitottak programjainkra, amelyek az ország néhány nagy városában már sikerrel bemutatkoztak. A megyében ilyen jellegű fesztivál még nem volt!

Belépő: 5700 Ft (bérlet, helyszínen), 4500 Ft (bérlet, elővétel), 1900 Ft (napijegy)

Formula 1 ENI Magyar Nagydíj

Mogyoród, Hungaroring

Július 27-29.

Web: http://www.hungaroring.hu

Autóőrülteknek kötelező program minden egyes áldott évben, és idén sem lesz ez másképp. Most nem augusztusban, hanem júliusban, de a régi izgalmakkal érkezik a guruló cirkusz.

Frankenstein – Színházi közvetítés Londonból

Uránia Mozi

Július 30.

Web: http://www.urania-nf.hu

Színházi közvetítés a Londoni National Theatre-ből, Mary Shelley klasszikusának új felfogású produkciójával. Az Oscar-díjas rendező, Danny Boyle (Trainspotting, Gettómilliomos, 127 óra) visszatért a színház világába, hogy megrendezze ezt a látomásszerű produkciót Benedict Cumberbatch (maga Sherlock Holmes) és Johnny Lee Miller színészekkel. A négy előadásból már csak 30-ára akad jegy, szóval tessék igyekezni a vásárlással!

Belépő: 3600 Ft

Bringások Éjszakája

Akvárium Klub

Július 28.

Web: http://www.facebook.com/BringasokEjszakaja

Budapest legnagyobb kollektív bicikli ünnepe, a város közepén, hajnalig. A Bringások Éjszakáján csak az számít, hogy mindenki két keréken van, mindegy, hogy min ül. A Bringások Éjszakája nekünk szól, azoknak akik teszünk Budapest és az ország környezetéért, azoknak akik tekernek, és segítenek élhetőbb, tisztább várost teremteni. Minden mindegy, csak a bringa nem.

Művészet mindenkinek

Iparművészeti Múzeum

Szeptember 16-ig

Web: http://www.imm.hu

Milyen tárgyakkal vették körül magukat az emberek az iparosodás korszakában? Mit tekintettek szépnek, mi volt a mintaadó norma? Modern probléma-e a tömegtermelés igénytelensége? Miért jöttek létre az iparművészeti múzeumok, és tulajdonképpen mi az iparművészet? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kínál választ a budapesti Iparművészeti Múzeum, amikor a londoni Victoria & Albert Museummal együtt egy nagyszabású kiállítás révén tekint vissza alapításának másfél évszázaddal ezelőtti időszakára.

Ha inkább koncertekre vágysz, akkor nézd át a heti koncertajánlatainkat is!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.