Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Jön a Múzeumok Éjszakája, jön a Giants Live, az erős emberek versenye, kóstolhatunk pezsgőket és jazz fesztivállal készül a Gere pincészet. Ezek és sok más program a hétre.

Múzeumok Éjszakája

Országos

Június 15-17.

Web: http://muzej.hu

Jubileumi éjszaka következik, immár 10. éve nyílnak a múzeumok kapui, amelyekben nem csak a jól ismert kiállításokat, hanem sok extra programot is láthatunk a pénzünkért. Természetesen koncerteket is kapunk a jó öreg „lejárjuk a lábunkat egy éjszaka alatt” programunkhoz.

II. Pezsgő Világ – Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál

Budapest, Búsuló Juhász Étterem

Június 14.

Web: http://www.pezsgovilag.hu

Idén második alkalommal, június 14-én kerül megrendezésre a Pezsgő Világ Fesztivál, ahol a múlt évhez hasonlóan több mint 60 féle champagne-t, hazai pezsgőt, prossecot, cava-t és crémantot kóstolhatnak majd a látogatók egyszerre. Azért, hogy minél szélesebb rétegek ismerhessék meg ezeket a pezsgő italokat, idén nem a rendezők nem teszik a belépő részévé a vacsorát, ezáltal a jegy ára is alacsonyabbá vált, valamint újdonság lesz az első eseményhez képest, hogy a más fesztiválokhoz hasonló kóstolójegyes megoldással lehet majd megkóstolni a kiállított pezsgőkínálatot. Aki pedig szeretne mégis pezsgőhöz készült ételeket fogyasztani, az az eseménynek helyszínt adó Búsuló Juhász Étteremben megteheti, hisz a séf külön erre az alakalomra készít majd fogásokat.

I. Gere Jazz Fesztivál

Villány

Június 15-16.

Web: http://www.gere.hu

Gere Attila Pincészete, és a Pannonhalmi Apátsági Pincészet koprodukciójában idén először, június 15-16-án hagyományteremtő jelleggel rendezzük meg jazz fesztiválunkat a Gere birtokon. A kétnapos eseményre a jazz zene, az igényes gasztronómia és a kiváló borok kedvelőit várjuk. A rendezvény keretében a hazai jazz meghatározó szereplői (Váczi Eszter, Vukán György, Babos Gyula, Wolf Kati, és még sokan mások) egy sajátos hangulatú kétnapos eseményen bizonyítják be, hogy a varázslatos borvidéki környezetben a jazz zene, a bor-, és a gasztronómia nemes ötvözete milyen új dimenziókat tud megnyitni a közönség számára.

ExperiDance: Toldi

RAM Colosseum

Június 15.

Web: http://www.ramcolosseum.hu/toldi

A Ghymes zenekar egyik alapítója és meghatározó tagja, Szarka Gyula musical költeményt írt Arany János Toldijából. A lemezen megszólaltatott hangszerek sajátos hangzásvilága, a tárogató, a duda, a szaxofon vagy a csembaló és az orgona megszólaltatása teszi igazán egyedivé a produkciót, melyben egybesimulnak a reneszánsz stílusú zenék, a végvári énekek hangulatát idéző dalok és a világzenei műfajba sorolható megoldások. A dalok önmagukban is megállják a helyüket, de a teljes mű Szarka Gyula kottájából szinte színpadra termett, megteremtve egy új műfajt: a musical költeményt. A rendhagyó előadásban a színészek mellett, a főszereplőket és a mellékalakokat megjelenítő táncosok, az ExperiDance Produkció tagjai is fontos szerephez jutnak. Ők azok, akik a dalok szövege mellett, magának a cselekménynek az egyes epizódjait tánc és mozgásképekben megjelenítik.

Kőszegi Várszínház 2012

Kőszeg

Június 15. – augusztus 3.

Web: http://www.koszegivarszinhaz.hu/

A Kőszegi Várszínház 1982-ben alakult. A kezdeti években magyar szerzők, magyar történelmi drámáinak bemutatását tűzte ki célul a szakmai vezetés. 1988-tól - a közönség igényeihez igazodva - a könnyedebb, szórakoztatóbb vígjátékokat részesítjük előnyben, melyek nagyobb sikerre számíthatnak a szabadtéri előadások alkalmával. Természetesen a szórakoztatás mellett szeretnénk megőrizni az előadások jó szakmai színvonalát is. 1996-tól nem csupán prózai előadásokat lehet találni a színház programjában, hanem opera, operett, komolyzenei hangversenyek, utcaszínházi produkciók, táncbemutatók és folklórprogramok is színesítik a palettát.

A fotóművészet születése

Szépművészeti Múzeum

Július 1-ig

Web: http://www.szepmuveszeti.hu

A kiállításon látható fotográfiák döntő többsége a piktorializmus első nagyhatású publikációjától (1889) a Film und Foto kiállításig (1929) terjedő időszakban készült alkotásokkal mutatja be azt a változást, melyet a piktorialista fotóművészet és a modern fotográfia között – közel 40 év alatt – zajlott le. A csaknem tíz kölcsönző intézmény közreműködésével létrejövő kiállítás nemzetközi szinten átfogó képet ad a korszak fotográfiai változásáról. Az angol, amerikai, cseh, francia, német és osztrák fotográfusok mellett a korszak valamennyi kiemelkedő magyar fényképészének műve is szerepel a tárlaton (André Kertész, Moholy-Nagy László, Pécsi József és Balogh Rudolf).

I. Balatonman Fesztivál

Balatonfüred

Június 14-17.

Web: http://balatonman.hu/

2012. nyarán, június 14-17-ig, Balatonfüreden a Sundance parkban kerül megrendezésre az I. Balatonman Triatlon Fesztivál, melyet nem csupán egy festői környezetben, profi módon megrendezett verseny, de körítésként széles körű sportszakmai expót és szabadidős, családi programokat is kínál. Gyermekprogramokat, sport és egyéb kikapcsolódási lehetőségeket kínálunk a szurkolóknak, családtagoknak egyaránt.

Nivea Fitness Night

Budapest, Lite Wellness Club

Június 15.

Web: http://www.litewellness.hu/nivea-fitness-night-2012/nivea-fitness-night-6/

A hatodik NIVEA Fitness Night az elôzôekhez hasonlóan megtartja a már védjegyévé vált programjait, de új óratípusokkal is bôvül az esti órarend: Kangoo, Fight, Cross Fitness! Az újdonságok mellett a már megszokott és mindig teltházas éjszakai fáklyás Spinning órák és a szabadtéri Trx – Boot Camp sziget órái is várják az érdeklődőket. A Lite Wellness Club termeiben a szokásos pörgős aerobik órák mellett az alternatív órák is megrendezésre kerülnek. Idén az est hangulatát DJ show és élôzene teszi még emlékezetesebbé.

Giants Live Budapest 2012

Aquaworld Élményfürdő Budapest

Június 17.

Web: http://www.facebook.com/pages/Giants-Live-Budapest-2012-World-Strongest-Man-qualifying/303367186393413

Idén júniusban Budapest olyan rangos erősember verseny helyszíne lesz, amilyen az 1988-as World Strongest Man verseny óta nem volt Magyarországon! 2012. június 17-én Budapesten, az ország legnagyobb élményfürdőjében kerül sor a Gianst Live erősember viadalra, amely egyben kvalifikációs lehetőség is az idei erősember világbajnokságra (a hivatalos World Strongest Man-re).

Koncerteket keresel? Akkor nézd meg heti koncertajánlónkat is!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.