Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha csak a fejedet vakartad, amikor megláttad, hogy a Warner Harley Quinn-mozijának teljes címe Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása), akkor szólunk, hogy ezzel a jelek szerint nem voltál egyedül.

Harley Quinn neve ismerősen csenghet mindenkinek, aki ismeri a DC filmes univerzumát, hiszen a Margot Robbie által megformált karakter a Suicide Squad - Öngyilkos osztag című – egyébként nem túl fényesen sikerült moziban – simán vitte a show-t. Épp ezért volt fura, hogy a jól csengő nevet a Warner ennyire eldugta a film címében, melynek angol eredetije sem hangzik sokkal jobban: Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn).

Mi sem teljesen értettük a dolgot. Vajon azt hitték, hogy ha beleerőltetik az emancipáció szót a címbe, egyből özönleni fognak rá az emberek?

A filmet múlt héten mutatták be a mozik, és hiába várt tőle a Warner 50 milliós bevételt az első hétvégén, csak 33,3 milliót sikerült neki összekaparni, annak ellenére, hogy egyébként az alkotást egyáltalán nem utálták sem a kritikusok, sem a nézők. (A 6,7-es IMDb pontszám, és a 60-as Metascore egy közepesen szórakoztató filmet sejtet.) Mi mondjuk pont szerettük.

A Warner valószínűleg arra gyanakszik, hogy a gyenge starthoz lehet némi köze a nyilvánvalóan elcseszett címadásnak, ugyanis arra kérte a filmszínházakat, hogy a moziműsorban egy sokkal egyszerűbb címmel tüntessék fel az alkotást:

Egyelőre még nem tudjuk, hogy a névváltoztatás végleges-e, vagy csak kísérleti jellegű, de ha a második hétvégén megugranak a bevételek, biztosan átkeresztelik a mozit. Ettől persze nem lesz sem jobb, sem rosszabb, de talán néhány nézőnek leesik majd, hogy ezt a nevet már hallotta valahol.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.