Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Thom Yorke nem nagyon tud elrugaszkodni a megszokott hangképleteitől. Még akkor sem, ha éppen szupergruppban zenél.

Nagyon jó kérdés, hogy akkor most mi is tulajdonképpen ez a lemez. Mert sokadik hallgatásra is olyan, mint az utóbbi évek Radiohead-lemezei (beleértve Thom York szólóalbumát is), és hogy őszinték legyünk, ha nem lennénk tudatában annak, hogy a lemezen a Red Hot Chili Peppers Flea-je, valamint a producer-istenség, Nigel Godrich is itt zenél, azt mondanánk, ez bizony Yorke új szólólemeze, vagy zenekarának új albuma, tökmindegy.

Az Amok tipikus újvonalas Radiohead-album lett, ami furcsa, hiszen Godrich és Flea egyénisége egyáltalán nem hallatszik meg a dalokon. Valahol baj ez, mert így továbbra is szólólemezként tudunk hivatkozni az Amok-ra, de mosolyra is fakaszt, mert a korong még így is egy fokkal jobb, mint az utolsó Radiohead-vállalás, a The King of Limbs, ami sokkal inkább hatott öncélú hangorkánként a hallgató számára, mint teljes értékű albumként. Kérdés azonban, mit szólnánk hozzá, ha mindez Yorke anyazenekarának diszkográfiáját gazdagítaná. Talán csalódottak lennénk, de csak egy kicsit.

Aki bírja Yorke szóló- vagy zenekari munkásságát, nagy meglepetésekkel nem találkozik majd az Amok-on. Ami csalódás, mert mégis nagy egyéniségek bandája ez, az ember többet várt volna (főleg Flea-től), viszont mindig öröm új Radiohead-dalokat hallani. Még akkor is, ha tulajdonképpen nem is azok.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.