Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mire nem jó a játék, ugyebár?!

Már 600 millió eurónál jár a Notre Dame újjáépítésére összejött adományok összege, miután az Apple is beszállt az újjáépítésbe egy masszív summával, az Air France és a KLM pedig ingyen utat kínál azoknak Párizsba, akik a helyreállítási munkálatokban szeretnének részt venni. Most viszont kiderült, hogy egy elég fura helyről is érkezhet segítség az újjápítéshez: az Assassin's Creedtől.

Azon belül is a Unity epizódtól, ami mondjuk annyira nem meglepő, ha játszottál is vele. A Unity ugyanis Párizsban játszódik, és híres arról, hogy erősen közepes, meg arról is, hogy a valaha volt legtökéletesebb módon modellezte le a Notre Dame-ot 3D-ben. Azért lett ennyire realisztikus a végeredmény, mert még arra is odafigyeltek a grafikusok, hogy a különféle téglák is a helyükön legyenek, így a modellezés - most tessék megkapaszkodni - két évig tartott.

A Ubisoft segíthet abban, hogy kiadja a modelleket és az épületről készült milliónyi fotójukat, így eléggé nagy szerepük lehet abban, hogy helyreállíthassák a székesegyházat, de egyelőre ők még nem szóltak hozzá az ügyhöz. Valószínűleg mostanában inkább az újabb AC-epizód befejezésén dolgoznak. Mindegy, úgysem lesz befejezve, mire kijön, úgyhogy ennyi erővel foglalkozhatnak a Notre Dame-mal is.

UPDATE: Azt még nem tudni, hogy mi a helyzet a modellek kiadásával, de félmillió eurót adományoztak a felújításra, és április 25-ig ingyenessé tették Uplayen az Assassin's Creed Unityt.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.