Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Pénteken indul a CineFest, ahová mondjuk, miért kell elmenned, ha még nincs programod hétvégére. Ha van, mondd le. Ha szereted a filmeket, nincs jobb választásod.

Egyre erősebb az ország nemzetközi filmfesztiváljának programja, idén is igen komoly lett a felhozatal: premier előtt nézheted meg ugyanis a 12 évig készült Sráckor-t, láthatod az év legjobb filmjének tartott Whiplash-t, Mike Cahill fantasztikusnak mondott Az origó (I Origins) című moziját, a skandináv csodafilmnek tartott Lavina című mesterművet, amelyeket vagy csak most, vagy jóval a magyar forgalmazásba kerülés előtt tekinthetsz meg Miskolcon. Lesznek még igazi filmklasszikusok, dokumentumfilmek, és persze annyi bemutató, amit egyetlen ember meg sem tud nézni, ha szeretné.

Emellett jövő héttől még a buli is beindul, szeptember 18-tól naponta indulnak este koncertek olyan bandákkal, mint a Mary PopKids, a Halott Pénz, a Magashegyi Underground, az Intim Torna Illegál, a Cloud 9+, az Ivan and the Parazol, a Kerekes Band és a The Carbonfools. De ez még mind semmi! Minden nap öt órától beindul a Táncdalfesztivál, Csepregi Éva, Zalatnay Sarolta, Soltész Rezső, plusz a Korda–Balázs páros borzolja a kedélyeket, vagy indítja be a délutánt, ami ugyebár az új éjszaka.

Afterpartik a Grizzlyben és a Helynekemben, mert az éjjel soha nem érhet véget, ha lemaradtál egy filmről, akkor még elkaphatod a másnapi ismétlést, és a legjobb részét még nem is mondtuk, minden teljesen ingyenes. Kár lenne kihagyni, a buli szeptember 12-étől 21-éig tart.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.