Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Isten éltesse Bill Murrayt! Lehet, hogy nem is tudod, mennyire jó hangja van.

Nyilván hallottad már énekelni őt filmekben, de ahogy az Elveszett jelentésben eldünnyögi a More Than Thist a Roxy Musictól, vagy ahogy Bob Dylant dúdolgat a St. Vincent végén, az nem ugyanaz. Murray anno a Saturday Night Live-ban is egy énekes karakterrel Nick the Lounge Singerrel tarolt hatalmasat, később pedig itt-ott előkerült énekelni, 2018-ban, igen, mindössze két évvel ezelőtt albumot is kiadott Jan Voglerrel közösen. Színészként is szeretjük, de énekesként is imádni való, úgyhogy összeszedtük sok-sok olyan jelenését, amiben kiderül, hogy amikor dalra fakad, akkor is csak imádni lehet.

1. Az egyetlen dal, amit el tud gitározni

Ez Van Morrison Gloria című dala. Mondjuk gitározni is csak elég sután tud, de azért ki mer állni a színpadra vele, pláne, ha a végén Eric Clapton besegít.

2. És a Gloria rendesen

Most pedig nézd meg, hogy mi van akkor, ha komolyan veszi a színpadi szereplést. A fene se gondolta volna, hogy ilyen energikus is tud lenni. Amúgy Bill ezzel a dallal elég sokat "haknizik", de a fene bánja, hallgatnánk tőle bármikor.

3. Szlovénia, te csodás

Bill Murray Ljubjanában járt, és úgy tűnik, elég jól érezte magát, mert még a Take Me Out To The Ballgame-et is átírta szlovén verzióra, és egy harmonikással együtt elénekelte, a videót pedig felrakta a szlovéniai amerikai nagykövetség a csatornájára.

4. Semmi extra, csak Bill Murray és Clint Eastwood egy színpadon

Vannak pillanatok, amiket nehéz felfogni, de megtörténtek. Ez egy ilyen pillanat. Clint és Bill a Brandy (You're a Fine Girl)-t éneklik a Looking Glasstől, de mondjuk úgy, hogy Clint nem sokat segít az élvezhetőségen.

5. A saját album

Jan Voglerrel közös lemezéhez, a New Worldshöz még egy stúdióklipet is forgatott, amivel kapcsolatban csak két kérdés merül fel: az első az, hogy miért nem érdekelt több embert a videó, a másik az, hogy miért csak 341-en iratkoztak fel a csatornájára.

6. Nick elénekli a Star Wars főcímdalát

Nick the Lounge Singer, Murray SNL-karaktere jobbnál jobb jelenéseket prezentált, de ez a '78-as csoda talán a legjobb.

7. Az a bizonyos More Than This

Egy világgal szerettette meg a Roxy Musicot Bill Murray, amikor eldünnyögte a More Than Thist az Elveszett jelentésben úgy, hogy bár alig akad benne tiszta hang, mégsincs benne hiba. Mondjuk egy ilyen produkcióhoz egy szerelmes szemekkel bámuló Scarlett Johansson is kell az ember mellé.

8. House of the Rising Sun az adakozó golfőrülteknek

Lehet, hogy hülyén hangzik, de létezik egy rendezvény, amit úgy hívnak: Caddyshack Celebrity Golf Tournament. Ezt bizony egy Golfőrültek nevével fémjelzett celeb-golfbuli, aminek a lényege az adakozás, két napig tart, és minden évben megrendezik. Hát persze, hogy itt is énekel Bill Murray. Itt például a House of the Rising Sunt.

9. Szerenád George Clooneynak

Bill Murray az Amerikai Filmintézet, az AFI életműdíját adta át George Clooneynak. Sok köszönet nem volt benne, de persze mindenki jót röhögött, hogy a jó öreg George-ot fél lábbal a sírba rakta. Aztán énekelt egyet neki.

10. Bob Dylan és a világ legelcseszettebb locsolása

Murray úgy locsol, ahogy senki ezen a világon. Közben még a Shelter From The Stormot is elénekli neked a St. Vincent végén. Minden pillanata tökéletes.

11. Murray karácsonyt mindenkinek!

Ne felejtsük el, hogy Bill Murraynek volt egy karácsonyi műsora is, ahol persze dalra is fakadt, beszállt mellé Miley Cyrus vagy Chris Rock, úgyhogy választani is nehéz, de valahogy muszáj volt, így ez a karácsonyfák mögül előbukkanó George Clooney-s funkdal lett a befutó.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.