Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az eredeti tervek szerint okóber 25-én mutatták volna be Kínában Quentin Tarantino filmjét, de most arról érkezett hír, hogy a rendező kínai rajongói hiába várják a premier napját.

A The Hollywood Reporter úgy tudja, hogy az illetékeseknek annyira nem nyerte el a tetszését az, ahogyan a film bemutatja Bruce Lee karakterét, hogy nemes egyszerűséggel megvétózták a kínai premiert.

Ehhez az egészhez állítólag nagyban hozzájárult Lee lánya, Shannon, aki már korábban is elmondta, mennyire tisztességtelennek tartja, hogy Tarantino egy pökhendi szájkaratésként mutatja be az apját. Hogy megtorpedózza a kínai bemutatót, közvetlenül a kínai Nemzeti Mozgókép Intézethez fordult, azt kérve, hogy kötelezzék a rendezőt az ominózus rész kivágására a filmből.

Mivel a premier így veszélybe került, a kínai forgalmazó, a Bona Film Group jelenleg a rendezővel egyeztet, hátha Tarantino enged a nyomásnak, és elkészít egy olyan verziót, ami ellen már nem lesz kifogása Lee lányának sem.

Tarantinónak egyébként már korábban is meggyűlt a baja a kínai cenzorokkal. 2012-ben a Django elszabadul bemutatóját követően egy csomó filmszínház elkezdte levenni a műsorról a filmet, mindenféle magyarázat nélkül. Állítólag a háttérben az történt, hogy a kommunista párt egyik prominense megnézte az alkotást, és annyira túlzónak találta a benne látható erőszakot, hogy a befolyását latba vetve elkezdte eltüntetni a filmet a mozikból.

Egyelőre úgy néz ki, hogy a zseniális Volt egyszer egy... Hollywood is erre sorsra juthat, ami hatalmas bevételkiesést jelentene a stúdiónak.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.