Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Fuller minden sorozatában ott lapul a halál, hol viccesen, hol kevésbé, a Hannibal második évadának indulása örömére viszont most azt meséli el, mit kell tudni sorozata mocskos újjáéledéséről.

– Láttál már Hannibal-rajongói oldalt?

– Igen, a Tumblr-oldalak nagyon lenyűgözőek. Az ott található művészi munkák pedig nagyon elgondolkodtatóak. A rajongóink, a mi fannibáljaink hihetetlenül lelkesek, szenvedélyesek, és csodálatos látni ezt, mint visszajelzést. Ez egy szimbiózis, mivel mi inspiráljuk őket, ők pedig minket.

– Szerinted hogyan szólítja meg a sorozat a rajongókat?

– Először is itt van Hannibal Lecter mitologikus karaktere, aki a populáris kultúra talán leghírhedtebb gonosztevője az egész világon, még Darth Vadert is felülmúlja. Szóval itt van ez az ikonográfia és itt van a csavaros haverkodós szál a két karakter között. Azt hiszem, mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor valakihez azért vonzódunk, kötődünk nagyon, mert nem igazán értjük meg őt. Itt van még a jó és a rossz harca is: Will Graham, a tiszta emberi teremtmény és Hannibal, aki maga a Sátán. Na, meg persze itt van Hannibal Lecter öröksége. És ez mind nagyon vonzó.

– Milyen érzés, hogy a sorozat visszatér egy második évaddal?

– Egyrészt nagyon izgalmas, másrészről hatalmas nyomás is egyben, mivel az első évad egy nagyon drámai cliffhangerrel ért véget: felforgattuk Lecter örökségét, és Will Grahamet raktuk oda a rács mögé, ahol Hannibalnak kellene lennie. A közönség azt hihette, hogy Hannibalt elkapják, ehelyett mi úgy szőttük a sztorit, hogy Willt kapják el. Így egy egész új játékteret kaptunk, ahol játszhattunk Hannibal és Will karakterével.

Az első évadban tanúi lehettünk Will megőrülésének, amelybe Hannibal hajszolta bele. Hannibal szokatlan, agresszív terápiájával talán valójában segíteni szeretett volna Willnek, és szerette volna, ha megismeri a saját igazi, gyilkos énjét. Valójában Hannibal azért vonzódik Willhez, mert olyan potenciális barátot lát benne, aki még nem adatott meg neki korábban. Szóval emiatt nagyon izgalmas elkezdeni a második évadot, ahol Will börtönben van és nagyon dühös.

– Tudnál mondani valamit az első évad fináléjáról, és hogy hogyan kapcsolódik a Hannibal-univerzumhoz?

– A zenét kell megemlítenem: Patrick Cassidy Vide cor meum-ját. Egyébként egy fannibál javasolta, hogy feltétlenül használjuk fel ezt a zenét.

– Mi van a tarsolyban Will Graham számára?

– Willt egy nagyon megkínzott, zavarodott, a végén őrületbe kergetett emberként látjuk az első évadban. Csupán az első évad végén van egy tiszta pillanata, amikor megvilágosodik, hogy Hannibal tette ezt vele. Szóval a második évad nagyon izgalmasnak ígérkezik ebből a szempontból is. Mi a terve? Hogyan fog igazságot szolgáltatni? Hogyan győzi le Hannibalt? Egy teljesen más Will Grahamet fogunk látni az első évad áldozatszerepéhez képest. Talán Lecter tévedett azzal kapcsolatban, hogy mire képes Will.

– Beszéltél arról Hugh Dancyvel, hogy mi történik Will Grahammel?

– Igen, megosztom a színészekkel, hogy mi fog történni, mivel ez szerintem segít nekik megformálni a szerepüket. Néha a színészek az írók szobájába is bejönnek, hogy lássák, merre halad a történet. Meghallgatom az észrevételeiket, hiszen ha olyan okos színészekkel dolgozol, mint Laurence Fishburne, Mads Mikkelsen vagy Hugh Dancy, szeretnéd tudni a véleményüket. Azt szeretnéd, ha az anyag a lehető legjobb lenne, szóval az asztalnál csakis a legjobb ötlet nyerhet. Szeretek Hugh-val a karakteréről beszélni. Annyira lelkes és éleslátó, ő az egyik legokosabb színész, akivel valaha dolgoztam. Ő is imádja a Hannibal-könyveket, és sokszor hoz okos ötleteket egy-egy jelenethez. Az ilyesfajta kollaboráció téged is jobb munkára késztet.

– Hogyan fog változni Hannibal és Will kapcsolata a második évadban?

– Az a nagyszerű kettejük kapcsolatában, hogy a második évadban felismerik egymás valódi személyiségét, és mégis képesek egy szobában lenni. Ráadásul Willnek muszáj rájönnie, hogyan gondolkodik Lecter, és hogyan tudná elkapni őt a rácsok mögül.

– Hogyan reagál Hannibal Will változására?

– Hannibal egy nagyon bonyolult karakter. Mindent a kezében tart, kontrollálja a történéseket, de most taktikát kell változtatnia. Nagyon izgalmas lesz, hogy Will hogyan akarja elkapni Hannibalt.

– Milyen volt Gillian Andersonnal dolgozni?

– Az egyik kedvenc részem az volt az első évadból, hogy lehetőségem volt Gillian Andersonnal dolgozni. Nagy rajongója vagyok már néhány évtizede. Az ő szakmai múltja, kvalitásai miatt nagy öröm volt, hogy ő játssza a sorozatunkban Hannibal pszichiáterét. Gillian olyan nagyon speciális ritmusban beszél, hogy nem tehetsz mást, mint hogy előre hajolsz és hallgatod, mert arra kényszerít, hogy hallgasd. Szereti az ember ezt a mágnesességet a képernyőn. És ott van az a hűvös szexiség nála és Madsnél is, és azt várod, hogy mikor olvadnak el. Az első évad vége felé úgy tűnik, már gyanítja, mire képes a páciense, ezért nagyon izgalmas, hogy milyen is lesz ennek a kapcsolatnak a folytatása.

– Milyen volt Laurence Fishburne-nel dolgozni?

– A sok fantasztikus dolog közül az egyik, hogy ilyen színészekkel dolgozhatunk együtt. Laurence Fishburne-nel dolgozni lenyűgöző élmény volt. Nagyon sokat foglalkozik Jack Crawford karakterével, akit A bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs) c. filmben Scott Glenn, Fishburne egyik nagybácsija alakított. Nagyon sokat gondolkodunk együtt a karakter megformálásán. Az első évad végén Crawford megkérdőjelezi saját döntéseit, saját magát. De megkérdőjelezi őt Alana Bloom és az FBI is. A feleségével való kapcsolatának története is folytatódik a második évadban. Magabiztossága meginog. Kiben bízhat? Nagyon izgatott vagyok miatta.

Hannibal, a második évad

A szerintünk minden tekintetben zseniális folytatás április 9-étől minden szerdán, 22:00-tól látható az AXN-en.

– Jól szórakozol, miközben létrehozod ezt az univerzumot?

– Nagyon szórakoztató. Nagyon sötét, de lehetőséget ad nagyon sok fekete humorra is. Folytatni fogjuk ezt a második évadban is.

– Mesélj kérlek a második évad megközelítéséről!

– A közönség mellett csupán egy karakter tudja, ki is Hannibal Lecter. Tudjuk, hogy rá fognak jönni. De meddig fog tartani, míg rájönnek?

– Honnan jön az ihlet a horrorisztikus képekre?

– David Cronenberg filmrendező nagy hatással volt rám. Szeretem, ahogy torzítja és felforgatja a biológiát és az emberi testet. De említhetném Busby Berkeleyt is, aki inspirált.

– Beszélnél egy kicsit a második évad japán témáiról?

– Szóval az első évad címei franciák voltak, most pedig japánul vannak. Mégpedig azért, mert a Hannibal-karaktereknek és a japán kultúrának története van: Lady Murasaki a Hannibal ébredésé-ből (Hannibal Rising). Szerettük volna, ha ez az elem Hannibal személyes történetéből visszaköszön a sorozatban. Pl. Hannibal hálószobájában japán esztétika uralkodik, és ott van egy szamurájkard is. És ha valaki ismeri a mitológiáját és a könyveket, akkor rájön erre a Lady Murasaki-célzásra. Bemutatjuk a sorozatban Vergeréket is. És ha ismered a történetet, tudni fogod, hogy mi az az angolna, amikor először látjuk Vergeréket.

– Honnan van ez a vonzerereje a sorozatnak?

– Thomas Harristől ered. Attól, ahogy megalkotta ezt az ikonikussá lett világot. Na meg persze a horrorok pszichológiája… Ő inspirált minket. Mindenki a rajongója, én, Mads, Hugh, Laurence.

(Szöveg: AXN)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.