Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Martin Scorsese végre megint gengsztermozit forgat, mégpedig nem is akármilyet, hiszen a projectre sikerült összetrombitálnia a műfaj legnagyobb legendáit. Miután felsoroltuk a neveket, te is elkezded majd vágni a centit.

A film címe The Irishman lesz, és Charles Brandt I Heard You Paint Houses című könyvét dolgozza fel, ami nálunk "Hallom, szobafestő vagy!" - A maffia bérgyilkosa címmel került a könyvesboltok polcaira. A könyv a hírhedt gengszter és bérgyilkos, Frank "The Irishman” Sheeran halálos ágyán tett vallomása alapján íródott, aki bevallotta, hogy saját kezűleg végezte ki Jimmy Hoffát.

Sheeran sztorija végül nem kevés fejvakaráshoz vezett, amikor ugyanis az FBI megvizsgálta azt a házat, ahol a bérgyilkos saját állítása szerint kivégezte célpontját, találtak ugyan vért, de bebizonyosodott, hogy az nem Hoffáé. Szóval az alapanyagban rendesen benne van egy nagyon izgalmas, fordulatos film lehetősége, főleg, mert olyan színészek vállalták a főszerepeket, akik annak idején a gengszterfilm legnagyobbjainak számítottak.

Azt már egy ideje lehetett tudni, hogy a rendező megnyerte Al Pacinót Jimmy Hoffa szerepére, és hogy Robert De Niro is csatlakozott a stábhoz a bérgyilkos szerepében, de jelenleg még Harvey Keitel részvétele is esélyes.

Ez már így alapból nagyon ígéretesen hangzik. Igaz, sem Pacino, sem De Niro nem számítanak már A-listás sztároknak, a közönség pedig untig kiismerte az összes manírjukat, de mégis csak Scorsesével forgatnak, ami azért jelent valamit.

Az igazi bomba azonban tegnap robbant, amikor a Deadline Hollywood megírta, hogy hosszas könyörgés után Joe Pesci is csatlakozott a produkcióhoz. Ez egyrészt azért nagy hír, mert a színész állítólag ötvenszer utasította el a szerepet, másrészt pedig arról a művészről beszélünk, aki vitán felül a legemlékezetesebb gengsztereket adta a Scorsese-életműnek. (A Casino Nicky Santoróját legalábbis nem igazán lehet elfelejteni.)

Nagyon várjuk ezt a mozit.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.