Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Lehet, hogy megfilmesíthetetlen, lehet, hogy bizonyos értelemben szokatlan, de magyarul is itt a Zsémbes zsoldos, amivel nyakig bele lehet merülni a Deadpool-képregényuniverzuma.

Mostanában nagyon el vagyunk kényeztetve nagyon jó képregényekkel, már a Marvel Kapitányt is imádtuk, múltkor egyenesen három pazar Thanos-kötetet is mutattunk, most meg itt a Deadpool: Zsémbes zsoldos, ami tökéletes arra, hogy az ember egy kicsit kitágítsa a Deadpool-univerzumát, ami ha csak a filmből áll, akkor még elég sokat nem tud Wade Wilsonról.

A képregények ugyan nagyban hasonlóak a filmekhez hangvételében, de azért nem teljesen, ez a most már magyarul is megjelent történetfolyam pedig tökéletes arra, hogy a homlokodra csapj, ha esetleg filmtől filmig vársz, és hiányzik neked ez az idióta, aki egyébként más formában ezer sztorival veled lehetne még. Wade ebben a kötetben, és az összes többiben is Wade, és néha még elmebetegebb, mint a filmben, de ha már film, akkor tessék, ez a vaskos könyv tele van olyan filmes plakátparódiákkal, mint például ez:

Deadpool ebben a sztoriban elvállal egy melót, az a feladata, hogy szerezzen meg valamit egy erősen necces helyről, de hogy mit és miért kell, az igazából jóformán nem is érdekli. Elmegy hát, és találkozik valamivel, amivel nagyon nem kellene: önmagával. Az a megszerzendő tárgy ugyanis a saját feje, amely egy dimenziókapun keresztül jutott a Földre, és sajnos nem is a legszebb formájában, hanem zombiként, az alternatív valóságában ugyanis a világot elpusztította egy zombivírus, de Deadpool zombiként is Deadpool, csak egy kicsit jobban szereti a friss húst rágcsálni, mint korábban.

Deadpoolból egy is sok, de itt lesz kettő, mivel összeverődnek, és kerül melléjük egy überszexi A.I.M. ügynök is, aki mellékállásban bátran lehetne pornós, és ezt a rajzok is bőven megerősítik. Mondhatnánk, hogy nagyon szexista az egész, és hát… mondjuk is. De ettől a szuperhőstől mást elvárni elég nagy hülyeség lenne. Deadpool sosem volt politikailag korrekt, és kedves, nem az most sem, de ezúttal a gondolatait szinte teljes egészében a szexi társ teszi ki, akit mindenféle módon megpróbál magára húzni, ami legalább olyan szintű ellenállásba ütközik, mintha mágikus erőtérrel és rakétákkal védené magát a lány.

Minden van. Minden IS.

A Zsémbes zsoldos teljesen őrült, itt-ott nagyon eltér a fősodortól, de még akkor is nagyon jó, vicces és tényleg szórakoztató, talán csak a harcjelenetek rajzai kivehetetlenek néha, de még ez sem rontja az összképet. Vaskos kötet ez 100% Deadpoollal, amit mindenképpen érdemes elolvasni, ha nem bírod ki, amíg Ryan Reynolds megint a szuperhős bőrébe bújik. És ha azt hiszed, majd biztosan filmre viszik ezt a sztorit is, mert miért ne vinnék, akkor ne nagyon tegyél rá nagy téteket, mert ez egy olyan történet, ami tökéletesen működik képregényben, de filmen elvérezne. Ezért érdemes képregényeket olvasni. A Fumax pedig bátran hozhatja Deadpool többi kötetét is. Kellenek.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.