Eric D. Wilkinsonnak nem nagyon tetszett a pocsék utolsó rész, és mikor hallotta, hogy előzményfilm készül John McClane korai kalandjaiból Len Wiseman rendezésében, megírta a teljes mozi sztoriját, aztán olyat tett, amit senki. Vett egy oldalnyi hirdetést, hogy nyílt levélben közölje a The Hollywood Reporterben.

A hirdetés végén ráadásul elérhetőségeit is közölte a nagyvilággal, hátha felhívja a tervezés alatt álló film producere. A projekt Die Hard: Year One címen fut, a sztori pedig fényévekkel jobb, mint az a rettenet, amit Die Hard 5-ként próbáltak sikertelenül lenyomni a világ torkán. A srác története azzal indul, hogy a 60 éves McClane-t börtönbe szállítják, ki tudja, miért. Ekkor visszaugrunk a múltba, mégpedig a '70-es évekbe, amikor a fiatal főhős egy kisfiú meggyilkolása után nyomoz, de a feltételezett tettes elmenekül. Később, McClane orosz kalandjai idején megtalálják az elkövető holttestét, rajta Bruce Willis karakterének DNS-mintáival. Ekkor nyílik a, nyílik a börtönkapu, csuhajja.

A rácsok mögött azonban a bűnözők elitje éldegél, és mikor McClane felesége bizonyítékot talál férje ártatlanságára, lázadás tör ki, majd emiatt lezárják a börtönt. De jaj, a lázongás egy New York elleni komplex támadás első lépése csupán. A terroristák azonban nem számolnak azzal, hogy köztük van minden idők legdurvább véres atlétás hőse, aki rendet tesz a káoszban. És az a helyzet, hogy ez az egész sztori nem is hülyeség. Ha Wilkinsonnak szerencséje van, megcsörren a telefonja. Mi hívnánk. Íme az egész hirdetés.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon