Eltűnt fiúbandák – Hová lett az East 17, a Bros és a New Kids On The Block?

Minden tinilány és középkorú háziasszony róluk álmodozott titokban. Aztán egyszer már nem ment olyan flottul a koreográfia, és bezárt a bazár. De hol vannak most?

East 17

Ők voltak azok a srácok, akiket még azok is bírtak, akik egyébként nem ápolnak túlságosan szoros barátságot a félmeztelen testtel elkövetett hónaljmutogatással. Akkoriban ugyanis a Take That gyantázott felsőtestű fiúi nem túl férfias pózokkal ostromolták a jónépet, és milyen jó is volt némi rapet, hónaljszagú attitűdöt és politizálást hallani egy popdalban. Pedig az egész elég furán indult: Tony Mortimer alapító tag lemezszerződést kapott, azzal a feltétellel, hogy gyűjt maga mellé plusz embereket is a buli és a profit maximalizálásának kedvéért. Nem sokkal később egy bizonyos Brian Harvey előlépett főénekessé, és további két tag, John Hendy és Terry Coldwell is csatlakozott a cirkuszhoz, amitől megannyi bugyi nedvesedett be oly’ hirtelen gyorsasággal.

Jött a sikeres Walthamstow album, a House of Love, az It’s Alright a diszkók kedvenceivé váltak, de akinek ez sok volt, annak is akadt választása, úgy hívták, Deep. Minden a legnagyobb rendben ment egészen addig, amíg Harvey azt nem találta nyilatkozni, hogy a drog, az bizony nem rossz, és az ecstasy jobb emberré tesz. Gyors bandából kiválása után otthon érezte magát jobb embernek, tettét pedig Mortimer is követte. Pár évvel később Harveyn kívül újrakezdték E–17 néven, elég sok sikerrel, de újra feloszlottak. Harvey szólóban folytatta, de néha vissza-visszatért az E–17-be pár nosztalgiabuli erejéig, aztán 2006-ban csoda történt, adtak egy bulit az eredeti felállásban.

Aki már ki van éhezve egy jópofa kis brazil szappanoperára, annak jó hírünk van, a srácok a koncert után ugyanis megint feloszlottak. Állítólag ehhez köze van némi ökölharchoz is, amely Harvey és Mortimer között zajlott le a legnagyobb titokban. A szappanopera 3659. részében Harvey és a pajkos fiúk az úr 2010. évében újra összejöttek, hogy hanyagok és jól öltözöttek legyenek, de az énekes kihagyott egy rakás próbát, úgyhogy megint lapátra került. A 4634. epizódban a maradék három tag újra összeállt, és lemezt is rögzített 2011-ben Recharged néven, mely sok változtatással és egy tagcserével 2012-ben Dark Light címen látott napvilágot.

A vicces az, hogy a produktum kissé hasonlít a Take That visszatérésére, élő hangszerek, felnőttes dalok próbálták háborgást kelteni az erőben. A kutyát sem érdekelte a lemez. Az East 17 viszont most is turnézik, Harvey nélkül, akire erősen rájár a rúd: szólólemeze megbukott, mániás depresszióval kezelték, ráadásul 2005-ben öngyilkosságot is megkísérelt. Jelenleg néha egyszemélyes East 17 show-kat nyom saját nevén (idén a Symbolban és a debreceni Lovardában is fellépett), de a többiek is bevállalnak bármit, elég, ha a budapesti Rióban elkövetett haknipartijukra gondolunk. Kár értük.

Bros

Máig megoszlanak a vélemények arról, hogy istennek tetsző tett vagy emberiség elleni vétek volt-e a nyolcvanas–kilencvenes években Brost hallgatni, illetve hogy mennyire volt elítélhető az a rajongó, aki nem átallott órás cipőt is magára húzni a testvérek iránti rajongása miatt. A Goss tesók (Luke és Matt), valamint Craig Logan hipersikeres bandája két dallal (I Owe You Nothing, When Will I Be Famous) belenyúlt a tutiba, és lett egyszerre a csajok és a melegek kedvenc zenekara. Az utóbbi körökben annyira népszerűek voltak, hogy kétszer is Mattet választották Mr. Gayjé. Pedig az énekes a nőket szereti, két éve még a tekintélyes valaggal rendelkező Kim Kardashiannel is randizgatott.

A tesók már a második lemezükre kettesben maradtak, a harmadik után pedig fel is oszlottak jól. Matt egészen 1995-ig nem hallatott magáról, akkor kezdett meglehetősen sikeres szólókarrierbe, ami bármennyire is meglepően hangzik, de a mai napig tart. 2009-ben Las Vegasban dalolászott a The Palms Casino nyerőgépeinek verőfényes világában, jelenleg a Ceasars Palace-ben énekel minden pénteken.

A 2010-ben kötött szerződése három évre szólt, tehát még van időnk jövőre elkapni az egyik koncertjén, de állítólag jobb lesz sietni a jegyvásárlással, mert minden egyes bulira ki kell akasztani a telt ház feliratú táblát, még a mai napig is. Matt egy önéletrajz mellett 2010-ben még egy sikeres gyerekkönyvet is megjelentetett. Nyilván órás cipők és férfi fülbevalók nem voltak benne.

A másik testvér, Luke is szép karriert futott be, Hollywood egyik tündöklő csillagává vált, láthattuk őt a Hellboy II-ben és a Penge II-ben, sőt, a Fringe-sorozatban is, de olyan szörnyszülött alkotásokban is tiszteletét teszi, mint a Halálfutam 2–3, illetve a Tekken-film. Matthez hasonlóan ő is megírta az eladási listák élén sokáig tanyázó önéletrajzát, szerepelt színházi darabokban, és boldogan él feleségével Los Angelesben. Craigből Ivor Novello-díjas dalszerző és zenei menedzser lett, dolgozott Tina Turnerrel, Pinkkel, Joe Cockerrel, Sadéval és Robbie Williamsszel is. Később a Sony Musicnál fedezett fel olyan előadókat a világnak, mint Newton Faulkner, a The Hoosiers vagy a The Script. Jelenleg a hipersikeres Logan Media Entertainment főnöke.

2008-ban maga Matt nyilatkozta azt, hogy beszélt Luke-kal, sőt Craiggel is, és benne lennének egy nagy Bros-reunionban. Még azt is tudni lehetett, hogy a csapat pontosan olyan bulikat fog nyomni, mint a régi időkben. A mai napig sem érteni, mi történt, hiszen a visszatérő bulik elmaradtak, két évvel később Matt szűkszavúan csak annyit nyilatkozott, hogy elmúlt a pillanat. Akkor biztos jó ötletnek tűnt. Manapság sem tűnik úgy, hogy meggondolták volna magukat, és élőben vonyítanák el, hogy vennvillájbífémösz.

New Kids On The Block

Minden idők egyik első fiúbandája 80 (!) millió lemezt adott el világszerte, minden valamirevaló csaj falán ott virított valamelyik tag posztere, ha nem az összesé. Jordan egyet visított, és a világ nőállománya máris a lábai előtt hevert. Mark Wahlberg már az elején érezte, hogy erre nem lesz szüksége, ezért gyorsan megálljt parancsolt a bugyinedvesítésnek, tesója, Donnie viszont benne maradt a buliban. Három viszonylag sikertelen single után jött még egy, a You Got It (The Right Stuff). A többi már történelem.

1992-ben aztán kiborult a bili: megvádolták őket, hogy csak tátognak, mint egy pontyba oltott Milli Vanilli, nem sokkal ezek után pedig kirúgták az őket összehozó, és a csapatot szinte teljes egészében koordináló Maurice Starrt. Innentől nem volt megállás lefelé a lejtőn. Egy évvel később kihozták a Face the Music albumot, ami semmiben sem hasonlított a korábbi lemezekhez, talán az akkor mindent vivő gangsta rap térhódítása miatt. Minden tekintetben megbuktak. Jonathan pánikrohamai miatt kilépett, nem sokkal utána követték a többiek is.

A fene se gondolta volna, hogy ennek a sztorinak valaha még folytatása lesz. A legények közül néhányan a zenebizniszben maradtak, Jordan Knight több sikeres szólólemezt is megjelentetett, de már csak az NSYNC előtt léphetett fel. Danny jóformán eltűnt, aztán előkerült az MTV egyik realityjében, a Totally Boyband-ben, ahol egykor sikeres, de már feloszlott csapatokból verbuváltak össze új bandát. Az így összejött Upper Street azonban bukásnak bizonyult. Pár szólólemezt ő is kihozott, de nem zavart velük sok vizet. A zenei meló mellett viszont talált magának rendes állást is, egy luxuscharterekkel foglalkozó cég, a Halcyon salesese lett.

Donnie-ból színész lett, de nagyon ritkán nyúl csak bele a tutiba, rossz filmjei mellett feltűnt Az elit alakulat sorozatban, a Hatodik érzék-ben és a Fűrész-filmekben is. Jonathan teljesen visszavonult, és az ingatlanszektorban csinált magának karriert, na meg azzal, hogy bevallotta fiúkhoz való vonzalmát. Joey tévésorozatokban és mozifilmekben tűnt fel kérlelhetetlen állandósággal jellegtelen mellékszereplőként, legutóbb a Szilveszter éjjel című moziban volt nyúlfarknyi szerepe, jövőre hasonlóképpen csak pillanatokra lesz látható Sandra Bullock új mozijában, a The Heat-ben.

Aztán egyszer csak 2008 lett, és visszatért a banda. Mert jó ötletnek tűnt. Ki is hoztak egy sikeres albumot The Block néven egy rakás fícsöringgel, külön érdekesség, hogy ezen a lemezen szerepel először ezen a néven egy bizonyos Lady Gaga, akivel két számot is rögzítettek az öregedő playboyok. A The Block amolyan trendi poplemez lett, igazi fiúbandás, hónaljmutogatós ízekkel, nem csoda, hogy zabálták az amerikaiak.

Ezek után a sztori nem ért véget, sőt, furcsa fordulatot vett, az NKOTB ugyanis összebútorozott a Backstreet Boys-zal, közös turnéra indult a nagyon viccesnek szánt NKOTBSB néven. Az American Music Awards-díjátadón eldalolásztak egy mashupot kétes minőségben, de ez nem akadályozta meg az embereket abban, hogy tömegestül zarándokoljanak el a turnéra. A két csapat két közös dalt is rögzített. A Block jelenleg is turnézik. Ki érti ezt?

Tovább:
A Player legfrissebb cikkeihez
Született karriergyilkosok, avagy tíz egyslágeres filmes
Pocsék lett a Reszkessetek betörők idei folytatása

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon