Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A rendezőt sokáig a DC filmes univerzumának kulcsembereként kezelték, aztán valami történt.

Valami nagyon szomorú, ugyanis a rendező húsz éves lánya, Autumn, márciusban öngyilkosságot követett el, Snyder pedig képtelen volt folytatni a Justice League-gel kapcsolatos munkálatokat. Otthagyta a produkciót, helyette pedig az a Joss Whedon ugrott be, aki korábban a Marvelnél tevékenykedett, de az első Bosszúállók, majd az Ultron kora után kijelentette, hogy nem igazán szeretne még egyszer a Disney-vel dolgozni.

Hogy Snyder mibe fogott a távozása után, azt sokáig nem lehetett tudni. A szakma alappal gondolhatta, hogy a rendező egy ideig képtelen lesz alkotni, de a jelek szerint emberünk inkább a munkaterápiát választotta, és egy olyan rövidfilmbe fogott, amit kizárólag iPhone-nal forgatott le, sminkmesterként dolgozó lánya, Willow segítségével.

A Snow Team Iron nevű alkotás az alkalmazott technológiának, és annak köszönhetően, hogy tulajdonképpen minden résztvevője Snyder barátja vagy ismerőse, nem igényelt különösebb előkészületet. Maga a rendező is elmondta, hogy nagyon sokat segített neki a forgatás, és az, hogy minden nyomás lekerült a vállairól.

A rövidfilm elkészítésében alma matere, az ArtCenter College of Design diákjai is segítettek, így Snyder egyféle oktatási anyagként is aposztrofálja a kész művet. Az iPhone mellett a felvételek során felhasználtak azért néhány állványt, a telefonra szerelhető lencsét és objektívet, illetve a légi felvételekhez egy drónt is.

A rövidfilm kizárólag a Vero nevű alkalmazáson keresztül elérhető, ezért e helyütt csak egy rövid teasert tudunk mutatni róla.


(via)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.