Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mielőtt te is kifizetnél dupla vagy tripla árat egy hazai nyerészkedőnek, jusson eszedbe, hogy az ilyenek miatt nem jutott neked a Sony konzoljából annak megjelenése idején.

A Business Insider szerzőjének igazságérzetét is nagyon bánthatta a dolog, és rendesen elámerült a nyerészkedő-szubkultúrába, melynek során egészen elképesztő dolgokra bukkant.

A lap munkatársa például azt is kiderítette, hogy az Egyesült Királyságban nagyjából 3500 konzol került viszonteladó magánszemélyek kezébe, és ezek közül 221 darabot egyetlen ember, a 22 éves Mark F szerzett meg, hogy aztán dupla áron továbbadhassa azoknak, akik elől elcsaklizta az újdonságot.

Sajnos bőven akadtak olyanok, akik hajlandóak voltak neki 300 ezer forintot kifizetni az eredeti 185 ezer forintos ár helyett – természetesen angol fontban értve –, így emberünk

A Sony egyszerűen képtelen volt annyi konzolt a boltokba küldeni, amennyire igény mutatkozik, épp ezért kikötötték, hogy egy háztartás csak egy gépet vásárolhat, amit a nyerészkedőknek különböző trükkökkel mégis sikerült kicselezniük.

Mi továbbra is ezt javasoljuk neked:

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.