Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

83 éves volt. Köszönjük neki a teljes gyerekkorunkat.

Az Újszínház saját Facebook oldalán közölte a világgal, hogy meghalt Csukás István, a zseni, akinek Süsüt, Pom Pomot, Mirr-Murr-t, és A nagy ho-ho-ho-horgászt is köszönhetjük. De igazából egy élet sem lenne elég, hogy megköszönjük neki mindazt, amivel jobbá tette a világot, és amivel még a mostani gyerekekre is hatni tud.

Be kell valljak valamit. Nem sok dolog maradt meg a Petőfi Rádióban töltött éveimről, azok az emlékek mintha tényleg elvesztek volna a ködben, de egy emlék teljesen elevenen él: amikor reggel felhívhattuk Csukás Istvánt. Úgy dobogott a szívem, mint egy kisgyereknek karácsonykor. Ő pedig olyan volt, amilyennek mindannyian képzeltük: végtelenül kedves, vidám és tele volt életkedvvel. Majd nem sokkal később láthattam az eredeti Süsüt és barátait kiállítva, és úgy éreztem, hogy legszívesebben most azonnal megölelném Csukás Istvánt.

Ha mindannyian csak tizedannyi jót tudnánk itthagyni a világon, miután meghalunk, mint ő, akkor ez egy csodálatos világ lenne. Nyugodjon békében!

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.