A LudoSportot tíz éve alapította egy baráti társaság Milánóban. Ami valószínűleg kezdetben nem volt több egy kicsit túltolt geekfesztnél, az mára halálosan komoly vállalkozás. A cégnek szerte Európában és Oroszországban is vannak iskolái, hovatovább, fénykardokat is árulnak - persze kizárólag sportcélra.

A fénykardos küzdősport (harcművészet?) most nagyot lépett előre, hiszen a napokban végre az USA-ban is sikerült gyökeret vernie. San Fransisco ad otthont Amerika első fénykardos harcot oktató akadémiájának, a fénykardozás pedig így már tényleg nemzetközi tényezővé vált. Filmecske is van róla.

Az iskola egyébként többféle stílust is oktat, a fejlődést pedig a padawan fokozattól a lovag fokozatig méri. Hogy milyen gyakorlati haszna van ennek a mozgásformának, az egy igen jó kérdés. Ha mondjuk egy részeg galeri beszorít egy sikátorba és a pénztárcádat követeli, nem vagyunk biztosak benne, hogy jól jársz el, ha előveszel egy fénykardot. Ha a száddal sisteregsz hozzá, talán hülyének néznek és hagynak elfutni.

Mindegy, a lényeg, hogy ha nagyon szeretnél jediset játszani, akkor ezt profi módjára is megteheted. Megnyugtató gondolat, igaz?

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon