Olyan zenészek, mint Németh Juci, Schoblocher Barbara a Blahalouisianából és még sokan mások a Bálnában a radio_56-on adnak jókora löketet a napnak október 15-én. Hallhatod is, miért mondjuk ezt.

Hogyan és miért válik hőssé egy hétköznapi ember? Kiket ragad magával a forradalom lendülete? 1956. október 23-án sokan nem sejthették még a reggeli órákban, hogy napnyugtára – kockára téve életüket – akár még fegyvert is fogva kelnek fel az önkény és az elnyomás ellen.

A korabeli fotókon a legtöbb felkelő arcán érzékelhető nyomot hagyott a sorsfordító nap katarzisa. Ugyanez a felfokozott lelkesültség sugárzik a forradalmi napok verseiből, és ennek az érzésnek igyekeznek a nyomába szegődni a mai költemények is.

A pillanat szülte líra pedig könnyen válik dallá. Ezek a dalok szólalnak meg az est során ikonikus előadók tolmácsolásában.

Közreműködik:
Ligeti Gyuri (ŽAGAR), Németh Juci (Nemjuci), Bérczesi Robi (Hiperkarma),Barbara Schoblocher (Blahalouisiana), Mórocz Tamás (Bermuda), Pajor Tamás – ének, Simon Kornél – próza, Takács Zoltán Jappán (Soerii & Poolek) – zongora, Vermes András – gitár, Bence Czoller (MARGE) – basszus, Barnabas Botond Horvath (Soerii & Poolek) – dob

Íme egy dal is a radio_56-ból, amit Németh Juci és Mórocz Tomi adnak elő, valamint egy trailer is az esthez, ami holnap, azaz október 15-én lesz a Bálnában.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon