Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

1964-ben történt, az akkor 17 éves Bowie a hosszú hajviselet mellett kampányolt, ami az akkori Angliában olyan skandalumnak számított, mintha ma horogkereszteket tetoválnál az arcodra. És mutatjuk az (állítólagos) első tévés fellépését is 1969-ből.

Íme az ominózus tévéinterjú, ahol egyszerre emlegetik David Jonesként és David Bowie-ként.

Ez pedig a Space Oddity 1969-es előadása egy tévés gálaműsor keretében, állítólag az első tévéfelvétel az akkor 22 éves zenészről.

Mint arról már beszámoltunk, Bowie 2016. január 10-én, 69 éves korában, hosszú betegség után elhunyt. Bowie karrierje a kézzel fogható példája annak, hogy mi történik, ha egy művésznek a popzene keretein belül sikerül megvilágosodnia, egyszerre volt kereteket feszegető forradalmár, önmagát és az emberi humánumot újradefiniáló popfilozófus és folyton érvényes produktumokat létrehozó, mindig megújuló művész. Bowie-nak úgy voltak korszakai, mint Picasso-nak, és része annak a hatalmas, hatvanas évekbeli, Anglia munkásosztályából induló zenei hullámnak, ami a Beatles-szel és a Rolling Stones-szal indult. És még valami: ha az emberiség valaha eljut a Marsra, az első dal, ami a vörös bolygón megszólal, a Space Oddity lesz.

Viszlát, Spaceboy és boldog 70. születésnapot, akármerre jár.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.