Az év egyik itthoni koncertszenzációja az iowai busójárók budapesti fellépése. A kultikus státuszú metalzenekar először és utoljára 2004-ben járt Magyarországon – akkor a Sportsziget nevű rendezvényen okozott kárt a hallójáratainkban. Paul Gray basszusgitáros halála és Joey Jordison dobos távozása óta kicsit átalakult a maszkokkal büntető banda, amely a Prepare For Hell turnéval hozza el a poklot február 5-én a Papp László Budapest Sportarénába. A neves alkalomból kiválogattunk öt nagyon várt dalt a Slipknot együttes népszerű popslágerei közül, méghozzá az eddig megjelent albumaikról egyet-egyet.

1. Spit It Out (Slipknot, 1999)

"This...is old song..." - vélhetően így konferálja fel Corey Taylor énekes az első lemez egyik legismertebb szerzeményét. Nem maga a dal érdekes, hanem, amit az előadása során művelni szokott a frontember: vezényszóra leülteti az Aréna várhatóan 10-12 ezres közönségét, hogy aztán a "Jump the fuck up!" kiáltásra egyszerre ugrassza meg őket.

2. My Plague (Iowa, 2001)

Ahogy a Metallicánál a Fekete albumig, a Slipknotnál az Iowáig szokták mondani a nagyokosok, hogy 'addig volt jó'. Tény, a 2001-es gyűjtemény valóban a zenekar csúcsteljesítménye, közte egy olyan, picit talán háttérbe szorult, évekig nem nagyon játszott dallal, mint a My Plague, melyre még Milla Jovovich is beindult a Kaptárban.

3. Before I Forget (Vol. 3: The Subliminal Verses, 2004)

Kevésbé "bélmosó" szám ez, a zenekar brutalitásától elzárkózóknak bátran ajánljuk. Feszes, és ütemesen zakatoló riffre épül végig, a harmadik lemez dallamosabb világához passzoló könnyedebb refrénnel.

4. Psychosocial (All Hope Is Gone, 2008)

Az 'All Hope Is Gone Before I Forgetje', mert annyira hasonlít a két tétel egymáshoz. Monoton, kalapáló, kőegyszerű gitárrifje folyamatos headbangelésre ösztönöz, majd mire Corey végez a verzével, vele együtt kiabálhatod bele a pesti éjszakába a Slipknot történetének talán legjobb refrénjét.

5. Custer (.5: The Gray Chapter, 2014)

A friss korong gyermekmondókával induló slágere. Jim Root gitáros  szerint annyira imádja a közönség ezt a számot, hogy nem tudják kivenni a setlist rotációjából. Megértjük, elvégre ki ne ordítaná, hogy CUT, CUT CUT me up and FUCK, FUCK, FUCK me up?!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon