Éppen tegnap írtuk meg, hogy több ezer internetes troll állt hadrendbe annak érdekében, hogy a remeknek ígérkező Fekete Párduc Rotten Tomatoeson lévő nézői értékelését tudatosan lerontsák anélkül, hogy egyáltalán megnéznék a filmet.

Nem igazán lepleztük, hogy nincs ínyünkre a dolog. Még szép, hiszen a trollkodás úgy általában nincs ínyünkre, főleg akkor, ha olyan destruktív formában jelentkezik, mint rajongói csoportok cseszegetése, különböző alkotások tervszerű lehúzása és békés eszmecserére, véleménynyilvánításra használt platformok meghekkelése.

Ha kicsit bővebben szeretnél olvasni a gyűlöletkampányról, itt megteheted:

A cikk írásakor nem igazán értettük, miért nem elérhető a film nézői pontszámának legyalulása érdekében létrehozott Facebook-esemény, illetve a trollokat tömörítő csoport Facebook-oldala, de most végre kiderült.

A sztorinak ezzel még nincs vége, ugyanis a Rotten Tomatoes stábja is megszólalt az ügyben, egyértelműen elküldve a gyűlölködőket melegebb éghajlatra.

"Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan platformmá váltunk, melyen szenvedélyes rajongók beszélgethetnek és vitatkozhatnak a szórakoztatóiparról, és mi komolyan is vesszük ezt a felelősséget. A felhasználóink eltérő véleményeit tiszteletben tartjuk, de a gyűlöletbeszédnek nem adunk teret. A biztonságért és a közösségért felelős csapataink továbbra is szigorúan szemmel tartják az oldalon folytatott aktivitásokat, és amennyiben azt észlelik, hogy egyes felhasználók ilyen tevékenységet folytatnak, bannolják az illetőt, a kommentjeit pedig eltávolítják, amilyen gyorsan csak lehet."

Köszönjük szépen! Az internet most egy picikét jobb hely lett.

(via)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon