Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az örökkévalóságig csiszolgatott Star Citizen fejlesztői, a Cloud Imperium Games néhány napja mutatta be a Faceware Technologies nevű cég forradalmi megoldását, ami teljesen meg fogja változtatni az online játékokban a játékosok által irányított szereplők közötti interakciókat.

A Faceware nem most kezdett el az arc mozgásának digitális követésével foglalkozni. Ilyen téren hatalmas tapasztalatokkal rendelkeznek, melyeket felhasználva kifejlesztettek egy olyan kamerát, ami a játékos arcának legapróbb rezdülését is képes észrevenni. Ez a kütyü egy webkamerához hasonlatos, de annál jóval érzékenyebb és a webkamerák 30 képkocka/másodperc felvételi sebességénél némileg komolyabb hatásfokon működik, egy másodperc alatt 45-60 képkockát képes rögzíteni.

A felvételi sebesség mellett persze extraérzékeny szenzorokkal és szűk látókörű, az arcra koncentráló lencsével is rendelkezik, ami ideálissá teszi ezt a kamerát a feladatra, de a cég vezetője, Peter Busch szerint a speciális kamera mögé pakolt program annyira betonbiztos, hogy még egy sima webkamerával is működik, igaz, ebben az esetben az eredmény is távolabb fog állni az optimálistól.

Így néz ki a Faceware programja működés közben, természetesen a saját kamerájukkal demózva.

Jól látod, a program szinte tökéletes eredménnyel feszíti rá a játékos mimikáját a játékban lévő karaktermodellre. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor dobják piacra a speciális kamerát, de a program maga a közeli jövőben a 3.0 számjelű óriási javítással fog belekerülni a Star Citizen-be.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.