Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Meglehetősen izmos lesz az év második hónapja, szóval jobb szembesülni azzal, hogy alig leszünk otthon. És azzal is, hogy mit hallgassunk, ha mégis otthon maradunk.

Februári filmek:

Die Hard – Drágább, mint az életed

Bemutató: február 14.

Drágám, mit is kezdjünk magunkkal Valentin-napon? Jaj, hát persze! Menjünk moziba, és nézzük, hogyan robban szét Budapest Moszkva. Romantikára ugyan nem lehet számítani, de a jó öreg John McClane-féle problémakezelésre igen. Az év egyik legjobban várt akciófilmje.

Hitchcock

Bemutató: február 7.

Anthony Hopkins eljátssza, hogy nagyon szeretné leforgatni a Psycho-t. A maszkmesterek gyönyörű munkájának köszönhetően pedig lazán elhisszük, hogy ő bizony Alfred Hitchcock, akiről még az is kiderül, hogy ha nincs a felesége, bizony a legnagyobb műve sem lenne az, ami.

Zero Dark Thirty – A Bin Laden-hajsza

Bemutató: február 21.

Bin Laden megöléséről korábban roppant izgalmas cikket írtunk. A történetet Kathryn Bigelow, a Bombák földjén rendezője is feldolgozta, és megint egy olyan filmet rakott össze, hogy a fal adja a másikat. Díjeső lesz ennek a vége…

Megtört város

Bemutató: február 7.

Russell Crowe a dalolászást megunva végre újra prózai szerepben tér vissza, mellette Mark Wahlberg és Catherine Zeta-Jones próbál túlélni ebben a krimiben, amelyben Wahlberg a polgármester feleségének viszonyát igyekszik leleplezni, aztán valami olyasmire bukkan, amitől minden jóérzésű magánnyomozó félrenyeli a vacsoráját.

Gyilkos Joe

Bemutató: február 14.

Az ördögűző rendezője, William Friedkin ugyan már közel jár a nyolcvanhoz, de öregember nem vénember, így még lazán beül a direktori székbe, és összehoz egy olyan filmet, amely állítólag morbid humorával megosztja ugyan az embereket, de több mint élvezhető marad. Kíváncsian várjuk!

Parker

Bemutató: február 28.

Elég csak a két főszereplő nevét említeni, és máris mindenki tudja, milyen filmről beszélünk: Jason Statham és Jennifer Lopez. A plakáton Statham egy fegyverrel a kezében néz olyan szomorúan, mint akinek elvették a játékát. Heist movie lesz ez, a popcornzabálós fajtából.

Februári koncertek:

Slash

Budapest Sportaréna, február 7., 19:00

Mindenkinek kell egy Slash-jegy, és jobb lesz, ha igencsak gyorsan elugrunk egy közeli jegyirodába (akár online is), aztán lefoglaljuk magunknak. Mert hogy állójegy, az már nincsen. Ülve nem ugyanaz a buli, de attól még lehet abszolúte élvezetes egy Slash-virgafesztivál. És lesz is. Az év első kötelező Aréna-koncertje.

Belépő: 12 990 Ft (ülőjegy)

Wax Tailor

A38, február 27., 20:00

Namármost lehet, hogy kissé furcsán néz a kedves olvasó, hiszen nem nagyon hallott még az előadóról, de akkor teljes nyugalommal vegye elő a francia trip hop-guru legutóbbi lemezét, a Dusty Rainbow from the Dark-ot. És utána teljes nyugalommal vegyen beugrót a magyar fellépésére, amelyet élőben, zenekarral vezet elő.

Belépő: 3000 Ft (elővétel), 3500 Ft (helyszínen)

Mono (JAP)

A38, február 16., 19:30

A komolyzenei kikacsintásokban és szokatlanul nagyívű kompozíciókban gondolkozó Mono a szépség, katarzis, érzékenység, törékenység, mélység, magasság és ezek különböző kombinációira hívja fel a közönség érdemes figyelmét. Előttük egy elképesztő belga gitármágus, Dirk Serries lép fel.

Belépő: 4500 Ft

The Raveonettes (DK)

A38, február 13., 20:15

A széttorzított noise-gitárhangzást a klasszikus rock and rollal és némi újhullámmal vegyítő dán duó, a Raveonettes fennállása tizedik évfordulóján, tavaly nyáron jelentette meg hetedik, visszatérő nagylemezét, az Observator-t. Az albumot övező várakozás és meglepetés újra a legkeresettebb kontinentális együttessé tette a Raveonettest, ami a lemez bemutató turnéján Budapestet is útba ejti, és az A38 Hajón tart minden bizonnyal elsöprő lendületű klubkoncertet, az előzenekar Hangmás társaságában.

Belépő: 3500 Ft (elővétel), 4000 Ft (helyszínen)

LGT

Budapest Sportaréna, február 17., 19:00

Nem mindennap turnézik az LGT, de még így is hatalmas meglepetés, hogy az eredetileg két időpontot is megadó bandának egy újabbat is hozzá kellett csapnia a nagy érdeklődés miatt. Érdemes megnézni most az LGT-t, ki tudja, mikor láthatod őket legközelebb. Ha láthatod egyáltalán.

Belépő: 9900/12 900/15 900/17 900/19 900 Ft

Februári albumok: 

Nick Cave and the Bad Seeds: Push the Sky Away

Megjelenés: február 18.

Mick Harvey kilépett a Bad Seeds-ből, de ettől még lehet jó a Push the Sky Away, sőt, nagy valószínűséggel lesz is. Az öt éve várt új album az előzetes dalok alapján nyugis lesz (aztán persze jöhetnek meglepetések). A producer az a Nick Launay, aki az előző három, roppantmód emlékezetes Bad Seeds-albumot is felügyelte. Hát mi ez, ha nem egy jó jel?

Major Lazer: Free the Universe

Megjelenés: február 19.

Az istennek sem akart megjelenni a második Major Lazer-album, de most eljön a pillanat, mindenki kézbe veheti (vagy letöltheti) az új dalokat, amelyek közül az első, Get Free című szösszenet a reggae-vonalat erősíti, nagyon jó színvonalon. Ettől függetlenül még biztosan nagyon sok igencsak beteg pillanat lesz hallható a Free the Universe-en.

Foals: Holy Fire

Megjelenés: február 11.

A Total Life Forever című bárhonnan nézve is fantasztikus Foals-lemez már 2010-es, szóval itt volt az ideje a trónkövetelőnek, ami a keresztségben a Holy Fire nevet kapta. Az előzetesen már bemutatott dalok alapján csak jóra lehet számítani.

Eels: Wonderful, Glorious

Megjelenés: február 5.

Három éve már, hogy kijött volna az utolsó Eels-lemez (mondjuk akkor kijött mindjárt kettő is), szóval öröm, boldogság, nagyon reméljük, hogy a lemez minőségére annak címe is érvényes lesz. A külföldi kritikák biztatóak, szóval legyünk mi is pozitívak.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.