Az a varázslatos pillanat, amikor a „Hogy néz ez ki?” félúton a torkodon akad. Ismerős?

 1. 10/10


  Noomi Rapace

  A svéd származású színésznő sokszor járt már táncot a szexi/nem szexi mágikus határvonalán. Kitűnő volt Lisbeth Salander szerepében a 2009-es A tetovált lány-ban, de aztán jött Rooney Mara, és megmutatta, hogy lehet ezt jobban is csinálni. Aztán megpróbált ügyeletes jó csaj lenni a Guy Ritchie-féle bruttósított Sherlock Holmes-ban, de nem igazán hittünk neki. A Prometheus-ban Sigourney Weaver nyomdokaiba lépett, és bár megvolt a kötelező bugyis jelenet, a szexuális kisugárzását hatásosan nyomta el néhány vödör véres nyálka. Brian De Palma legújabb eresztése, a Gyilkos vágyak című thriller viszont kellemes női sóhajtozással sejteti: Noomi hamarosan átszakítja a célszalagot.

 2. 9/10

  Ellen Page

  Ellen Page olyan, mint a kinyúlt pulóveres alteros csaj a szomszédból, akiben a szeleburdi külső ellenére határozottan van valami. Az ebből fakadó pluszt a Rómának szeretettel (2012) című Woody Allen-filmben már magabiztosan kamatoztatta, de a listánkra kifejezetten a 2010-es Super című Ha/Ver-parafrázis miatt került fel, melyben úgy adta a kattant lolitát, hogy titokban sok férfinézőnek beindult a nyálelválasztása.

 3. 8/10

  Mena Suvari

  Mena Suvari látszólag 14 évesen megállt a fejlődésben. A kilencvenes évek közepétől valódi tinisztár volt, de az Amerikai pité-t lihegve bámuló kamaszok már akkor is inkább Nadia (Shannon Elizabeth) mellei miatt készítették be a zsebkendőt a vetítésre. Kislányos külseje azonban tökéletessé tette az 1999-es Amerikai szépség kiskorú csábítójának szerepére. A varázslat pedig a legnagyobb meglepetésünkre működött.

 4. 7/10

  Uma Thurman

  Sokat gondolkodtunk, hogy a különleges arcú szőke színésznő melyik szerepével érdemelte ki a listánkon való szereplést. A Veszedelmes viszonyok (1988) forróvérű fruskája ugyanúgy versenyben volt, mint a Kill Bill (2003) vértől mocskos menyasszonya, de végül a Ponyvaregényben (1994) John Travoltával előadott fura flörtje vitte a prímet. A „van ebben a széthullott csajban valami”-érzés mindaddig kitartott, amíg a hölgynek egy rossz inputba betolt heroinadag miatt habzani nem kezdett a szája.

 5. 6/10

  Rooney Mara

  Mivel Rooney Mara civilben is meglehetősen kedves a szemnek, ezért esetében kifejezetten egy szereppel indokoljuk, miért üdvözölheted őt a listánkon. Ez a szerep pedig nem más, mint a David Fincher-féle A tetovált lány Lisbeth Salandere, mely Mara előadásában még a Rapace-féle értelmezésnél is jobb lett. Aki látta a filmet, tudja, hogyan lehet szexi egy maszkulin bőrcuccokba öltözött biszexuális punk-hacker. Pontosan így!

 6. 5/10

  Anna Paquin

  Anna Paquin a True Blood-ban játszott szerepe miatt manapság már a vámpírlegendárium magától értetődő szexszimbóluma, de nem volt ez mindig így. Főleg Az utolsó éjjel című remek Spike Lee-joint emléke csavarhatja meg a férfiszíveket, melyben Anna tiltott gyümölcsöt játszott. Kicsit konkrétabban: egy fiatalkorú tanárkarrier-gyilkosról van szó, akiről még akkor sem tudtuk levenni a szemünket, ha tudtuk, nem illik kiskorúakat bámulni.

 7. 4/10

  Jamie Lee Curtis

  Jamie Lee Curtisről sokaknak valahogy mindig az jut eszébe, hogy Tony Curtis. Azért a hölgy saját jogán is figyelemre méltó, nem hiába emlegetik tájékozott körökben A test-ként. Listánkon viszont a Két tűz között (1994) miatt bérelt helye van, hiszen James Cameron akciófilmjében egyetlen perc alatt változott át folyamatosan görcsölő szemüveges háziasszonyból lélegzetelállító dominává. Ha ennél a jelenetnél anno kiesett a szádból a popcorn, akkor tudd: nem voltál ezzel egyedül.

 8. 3/10

  Carrie Fisher

  Star Wars-geekek milliói kerültek sokkhatás alá, amikor A jedi visszatér elején megpillantották a Jabba ízlése szerint felöltöztetett (inkább vetkőztetett) Leia hercegnőt. Mi tagadás, a fehér hálóing és a fémbikini közti átmenetet az alkotók nem ragozták túl. Egészen addig a pillanatig Carrie Fishernek még csak a térdét sem láthattuk, nem hogy a köldökét. A majdnem meztelen Leia azóta is a Star Wars-fanok nedves álmainak állandó szereplője.

 9. 2/10

  Maggie Gyllenhaal

  Talán senkinek nem sértjük meg az érzéseit azzal, ha kijelentjük: Maggie Gyllenhaalnak érdekes arca van (nem feltétlenül a szó pejoratív értelmében). Az ízlések és pofonok című közhellyel olyan gyakran szokás lezárni a hölgy külsejével kapcsolatos vitákat, hogy már csak ezért is szerepeltetnünk kell listánkban, A titkárnő című filmjében nyújtott teljesítményének erotikus vetülete pedig legalább ennyire vita tárgya.

 10. 1/10

  Neve Campbell

  Neve Campbellt ma már csak a tévében csíphetik el a figyelmesebb nézők, de tizenöt éve a hölgy igazi sikolykirálynőként hozta ránk a frászt. Ha durcás mellékszereplőre volt szükség, azonnal megcsörgették Neve menedzserét, a mutatvány pedig működött is néhány évig. ’98-ban azonban egy olyan filmben (Vad vágyak) láthattuk, melyben az akkoriban még igencsak szemrevaló Denise Richards-szal kellett közelebbi ismeretséget kötnie egy medencében. A képsorokat látva sok férfitársunk vonta meg a szemöldökét: „Campbell kisasszony ilyet is tud?”

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon