Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Volt ugye az a sztori, hogy a Disney hirtelen kipattintotta James Gunnt az A galaxis őrzői Vol. 3. rendezői székéből, mert kiderült, hogy tíz éve a művész elég hülye és meredek viccekkel pusztított a Twitteren. Ebből aztán volt felháborodás a stáb körében, volt rimánkodás, de mindez hiába, a cég tartotta magát a döntéshez.

Most Glenn Close is megszólalt az ügyben, és annyira okosakat mondott, hogy jobb lesz, ha az egészet mindennemű kommentár nélkül közöljük.

Íme:

"Nehéz és egyben szomorú a filmre gondolni úgy, hogy ő már nem vesz részt az elkészítésében. Ez a történet ráadásul felvet néhány igen trükkös kérdést az egész mozgalommal kapcsolatban. Ezt mindig felhozom, ha nőkkel beszélgetek, mert kíváncsi vagyok, mit gondolnak erről. Tényleg ezt kell csinálnunk? Különösen ebben az ügyben. Lerombolni egy ember karrierjét valamiért, amit egy teljesen más kontextusban írt... mikor is, tíz, tizenkét éve? Mit fogunk tenni? Visszamegyünk az időben, és úgy intézzük, hogy minden, amit valaha mondtunk, politikailag teljesen korrekt legyen? Ki tud így élni? Egyszerűen úgy érzem, hogy ez nem helyes.

Esendő teremtmények vagyunk. Nézd, mit teszünk ezzel a kibaszott világgal! Épp tegnap este beszélgettem erről valakivel. Itt van egy ember, akiben megvan a kreatív energia ahhoz, hogy olyasmit alkosson, mint A galaxis őrzői. De ő is egy esendő emberi lény. Akkoriban egy... na, hát tudod... egy igazi seggfej volt, aki csak provokálni akarta az embereket. Emiatt le kell írnunk, mint művészt? Nem hiszem. Én nem így gondolom.

Vagy ha mégis ezt kellene tennünk, akkor elkezdhetünk épületeket bontani és festményeket levenni a falról. Tudod, például az összes Picassót, hiszen ő borzalmasan bánt a nőkkel. Ha ebből egy tartós kultúrális forradalom lesz, ami egy igen nagy dolog lenne, akkor... nos, számításba kellene vennünk az emberi természetet is."

Ennyi. Köszönjük szépen!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.