Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A jó animációs film kiszolgálja a gyerekeket és a felnőtteket is. A Gólyák a szülőket talán jobban kiszolgálja, és ha te is kihagytad moziban, mint mi, akkor mondjuk, hogy miért kell megnézned most DVD-n vagy blu-rayen.

A sztorija olyan, amilyen. A gólyák hozták régebben a gyerekeket, de rájöttek, hogy ez nekik nem biznisz. Túl sok a baj velük, nekik ez nem éri meg, úgyhogy elkezdtek mindenféle termékeket házhoz szállítani, az üzlet pedig durván beindult. Juniort, az egyik gólyát éppen főnökké neveznék ki, ámde ehhez ki kell rúgnia a gólyák között élő emberlányt, Tulipot, és kitaszítani őt az emberiségbe, amikor egy kis probléma adódik, a gyár beindul, legyártódik egy csecsemő, és hogy elkerüljék a balhét, Junior és Tulip elindul, hogy kiszállítsa, aztán elfelejtsék az egészet.

A Gólyák nem azért nagyszerű, mert olyan cukik a karakterei, és annyira szép színes az egész. Egy nagy francokat. A karakterek totálisan felnőttesen viccesek, a párost pedig folyamatosan beletaszítják olyan szülői helyzetekbe, amelyek mindenkivel megtörténnek. Vegyük például azt a jelenetet, amikor Junior és Tulip képtelen elaltatni a kicsit. Ha van gyereked, biztos, hogy kiejtetted már a szádon azokat a sorokat, amiket a karakterek, és az egész annyira pazarul a szülők megröhögtetésének csúcsra járatására van kihegyezve, hogy azt ilyen jellegű animációs filmtől még nem is nagyon lehetett látni.

Na de ez csak egy dolog. A pingvinekkel való harc a hab a tortán, amikor úgy kell a főhősöknek megharcolnia a túlságosan védelmező állatokkal, hogy a kislány ne ébredjen fel. Hányszor próbáltál úgy sasszézni az alvó gyerek körül, mint egy balett-táncos, nehogy véletlenül felébreszd? Közben azok az arcok egyszerűen megfizethetetlenek. Az egész valami olyan csodásan pendíti meg azokat a húrokat, amiktől egy szülő röhögni tud, amit tényleg nem próbált még meg ilyen szinten egyetlen hasonló társa sem végrehajtani.

Mi azért hagytuk ki moziban a Gólyákat, mert azt hittük, túlságosan középszerű, semmitmondó, tucat animációs film. Lehet, hogy az, ha nincs gyereked. Ha van, akkor szerezd be, és nézd meg otthon. Nem fogod megbánni.

7
  • A gólyák a szülőket és a gyerekeket is kiszolgálják
  • A szülőket viszont sokkal jobban
  • Ha van gyereked, (minimum) két jelenet is beég majd az agyadba

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.