Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szóval volt itt nekünk ez az Alien: Covenant, ami minden volt, csak nem kiemelkedő, és Alien-mozinak is csak azért lehetett nevezni, mert voltak benne xenomorphok. Ezt leszámítva egy kőegyszerű sci-firől van szó, és akkor sem fogunk veled veszekedni, ha azt mondod, Scott rendesen elcseszte vele a renoméját.

Szóval nem örülünk. A Covenant előzményfilmnek sem jó, ha pedig ezzel akarta kijelölni a rendező a franchise jövőjét, akkor egyenesen el vagyunk keseredve. Az csak most derült ki, hogy mennyire rossz a helyzet. Előrebocsátjuk, hogy ha rajongó vagy, tutira le fogja dobni az agyad az ékszíjat attól, amit Ridley Scott egy interjúban mondott az Alien-filmek jövőjéről.

Nos, mi már itt közbeszólnánk, hiszen szerintünk a Covenant úgy tartalmazott valóban számos horrorelemet, hogy közben egyáltalán nem tűnt horrorisztikusnak. Az Alien-filmek feszültségét nyomokban sem tartalmazta, ezért nem is igazán értjük, miért annyira elégedett vele az egyébként általunk is nagyra tartott rendező.

– sorolja Scott, ezzel is hangsúlyozva, hogy szerinte ez sokkal érdekesebb téma, mint a mellkasrobbantgatás. Épp ezért, nem javasoljuk, hogy lélegzetvisszavojtva várd a xenomorphok dicső visszatérését, a franchise jelenlegi kreatív ura ugyanis egyáltalán nem tartogat számukra főszerepet a következő Alien-moziban.

Más szóval, ha te viszont szívesebben látnál megint egy Alien-királynőt a vásznon, a helyzet számodra nem valami rózsás.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.