Harry hercegnek most sikerült magára haragítania néhány százezer videojátékost
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A herceg egy ifjúsági szervezetnél tett látogatást, ahol leült beszélgetni a szervezet tagjaival. A társalgás közben szóba kerültek a fiatalokra online leselkedő veszélyek. Szerinte nemcsak a közösségi médiával van baj, de óriási kockázatot rejtenek a videojátékok is.

És itt egy kicsit megment az agya, arról kezdett ugyanis beszélni, hogy mivel a Fortnite-nak, a jelenleg legnépszerűbb battle royale típusú online videojátéknak nem sok haszna van a családok és a fiatalok szempontjából, ezért nemes egyszerűséggel

Kifejtette, hogy a Fortine-ot eleve úgy tervezték meg, hogy addiktív legyen (naná, ez a lényeg, jó reggelt!), és ennek hatására a gyerekek minden idejüket a képernyő előtt töltik. Ezt szerinte a szülőknek nem szabadna hagyniuk, de ha a szülők nem képesek lépni, az államnak kellene közbeavatkoznia.

Harry szerint a Fortnite-hoz hasonló videojátékok veszélyesebbek, mint az alkohol vagy a drogok, mivel ezeket egyelőre a társadalom is normálisnak tartja, és nem tartja kordában őket senki. Csak hogy nyomatékot adjon a szavainak, átment egy kicsit Szomszédokba, és ilyet szólt:

Emiatt aztán kapott hideget-meleget a játékosoktól. Rávilágítottak például arra is, hogy a közösségi média elleni kritika nem túl hiteles valakitől, akinek milliós követőtáborral rendelkező Instagram-fiókja van, a videojátékokat a drogokkal és alkohollal párhuzamba állító kirohanásra pedig a legtöbben csak egy képpel reagáltak:

Szóval a királyi sarj szépen beleszaladt a pofonba. Azt persze érdemes megjegyezni, hogy az egészségügyi világszervezet valóban betegségként kezeli a videojáték-szenvedélyt, de azért állami tiltásról hadoválni valóban nem vall széleskörű ismeretekre a témában.

Az online videojátékok veszélyeiről tényleg beszélni kell, de nagyon nem így.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.