Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A zseniális ausztrál színész 2008. január 22-én hunyt el 28 éves korában, brutális hirtelenséggel. Négy nappal a halála előtt még forgatott.

2007. december 9-én az ausztrál színész éppen a Doktor Parnasszus és a képzelet birodalma című filmet forgatta Londonban, az angol főváros Bounds Green kerületében. 10-11-én a produkció átköltözött a Potters Fieldre, majd háromnapos forgatás jött a Battersea Parkban, december 17-én pedig a Blackfriars Bridge-en forgattak.

Ledger Terry Gilliammel a Doktor Parnasszus forgatásán

A karácsonyi szünet után a stáb januárban állt össze ismét, 5-től újra teljes gázzal forgatottak, az utolsó londoni forgatási nap pedig január 18-ra esett, ekkor Ledgerről vettek fel reakció közeliket Clerckenwellben. Ez volt Heath Ledger utolsó munkanapja.

Az utolsó forgatási napok egyike Londonban, Ledger fáradtan, de jó kedélyállapotban

Ez volt az utolsó londoni forgatási nap, a Terry Gilliam vezette stáb átköltözni készült Kanadába: január 25-én Vancouverben folytatódott volna a film felvétele. Ledgert egy hétre elengedték, haza is tért a manhattani Sohóban található lakásába.

421 Broome Street, SoHo, a színész lakása

Halála után kollégája, Christiopher Plummer mesélte el, hogy Ledger fájdalommal küszködött a Doktor Parnasszus forgatása alatt, rosszul aludt, keringési zavarai voltak. Az utolsó ember, aki élve látta a színészt, a takarítónője, Teresa Solomon volt, aki január 22-én, kedden délelőtt takarított a lakásban, és amikor fél egykor elment, még hallotta horkolni a színészt.

Délután 2:45-körül, tehát alig két órával később a masszőre, Diane Wolozin talált rá, eleinte azt hitte, a színész alszik. Fél négykor a helyszínre érkező mentők sikertelenül próbálták újraéleszteni, halálát a később boncolás szerint gyógyszermérgezés okozta.

És az utolsó fotó,
vagyis sokkal inkább az utolsónak vélt fotók Ledgerről.

Még Londonban készültek a forgatáson, január 18-án, négy nappal a halála előtt.

A halála kapcsán felmerült az öngyilkosság lehetősége, de a színész barátainak beszámolói nem ezt támasztják alá. Shekhar Kapur, filmrendező hétfőn beszélt telefonon Ledgerrel és másnapra megállapodtak egy találkozóban. Ugyanez történt Helena Christensen dán modellel, aki kedden délután már útban volt Ledger lakása felé, amikor felhívták a halálhírével.

Állítólag túl voltak a barátságon

Ledger halála után nem sokkal került mozikba A sötét lovag című film, a médiakampányra erősen rányomta a bélyegét a tragédia, különösképpen azért, mert az ausztrál színész túlzás nélkül minden idők egyik legemlékezetesebb filmes gonoszát rakta le az asztalra, vagyis inkább a mozivászonra.

Ebben a különleges videóban Ledger apja, Keith Ledger mutatja be azt a naplót, amelyben a színész kidolgozta Joker figuráját. Skiccekkel, idézetekkel, kollázsokkal rakott össze egy úgynevezett moodboard-ot, hangulattablót, ami a szereppel kapcsolatos gondolatait összegezte. Ritka bepillantás abba, hogyan dolgozta ki a géniusz ezt a lebilincselő karaktert.

Terry Gilliam, a Doktor Parnasszus rendezője hogy mentse a filmet, Ledgert Johnny Depp-pel, Colin Farrell-lel és Jude Law-val helyettesítette, mindhárman Ledger gyermekének adományozták a gázsijukat.

És zárásképpen egy lúdbőrt okozó gondolat a színésztől.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.