Hiába trükközött a Disney, a Bosszúállók: Végjáték végül mégsem nyomta le az Avatart
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Bosszúállók: Végjáték jött, látott és győzött, de ahhoz a Disney legnagyobb bánatára nem volt benne elég szufla, hogy beelőzze az Avatart a legnagyobb bevételt termelő filmek listáján. Hogy mégis összejöhessen a bravúr, a cég trükkhöz folyamodott, és egy stáblista utáni plusz jelenettel megspékelt változatot küldött a mozikba, hátha. Nem jött össze.

A Végjáték ugyanis a múlt héten mindössze 5,5 milliót tudott betermelni az amerikai, és 2,3 milliót a nemzetközi piacon, így az összbevétele megállt 2,76 milliárd dollárnál, ami még mindig 23 millióval kevesebb James Cameron klasszikusánál.

Mivel a héten már debütál a Pókember: Idegenben, és lassan a Végjáték eltűnik a mozikból, szakértők szerint közel lehetetlen, hogy a Marvel eddigi legnagyobb dobása behozza a 23 milliós hátrányt, így tényleg egy paraszthajszállal maradt le az első helyről.

Azt azonban ne feledjük, hogy a Végjáték az Avatarhoz képest szinte zsánerfilmnek számít, hiszen míg az utóbbira bárki elmehetett a moziba, az előbbi élvezetéhez azért illett ismerni az előzményfilmeket is.

Ilyen tekintetben a Marvel alkotásának teljesítménye egészen elképesztő diadal.

Egyébként mi is odavoltunk érte:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.