Hivatása: gonosz - A vászon legidegesítőbb genyái
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A következő karakterek nem úgy gonoszak, ahogy Hans Gruber, nem úgy őrültek, ahogy Hannibal Lecter és nem úgy brutálisak, ahogy Mr. Szőke. Ezeket csak szimplán, első pillantásra, teljes szívünkből gyűlöltük. Rendhagyó válogatás következik a vászon legirritálóbb antihőseiből. A vérnyomásodra azért figyelj!

 1. 10/10


  Csőrike

  Miben?

  Bolondos dallamok – Újra bevetésen (2003)

  Miért?

  Mivel ez a vízfejű poszáta szerintünk maga a tollas Antikrisztus, aki feltűnt több egész estés filmben is, ezért meg is ragadnánk az alkalmat, hogy listánk első helyén üdvözöljük. Biztosak vagyunk benne, hogy nem élt még olyan gyerek a Föld kerekén, akinek ne fordult volna meg a fejében, hogy a picsogó kis rohadék szemeit kinyomja, mint egy pattanást. Mi legalábbis azok közé tartozunk, akik a Bolondos dallamokat rendszeresen a pösze Szilveszter macskának szurkolva izgultuk végig.

  Hogyan végzi?

  Általában a faroktolla sem görbült. Pedig de jó lett volna!

 2. 9/10


  Mildred Ratched (Louise Fletcher)

  Miben?

  Száll a kakukk fészkére (1975)

  Miért?

  Louise Fletcher elképesztő alakítását az Akadémia Oscarral jutalmazta, melynek átvételekor a színésznő így köszönte meg hüppögve a díjat a tapsoló közönségnek: „Köszönöm, hogy ennyire utáltak!” Az igazság az, hogy Ratched nővérnél nem sok ellenszenvesebb karaktert hordott a hátán a gyöngyvászon, úgyhogy az alakítás átütő erejét elismerve csak annyit üzennénk az elmegyógyintézet nőnemű Hitlerének: Bizony, mennyire utáltuk!

  Hogyan végzi?

  Bár McMurphy kicsit megszorongatja a gigáját, sajnos az erkölcsi bukás fizikális szinten nem jelentkezik. Pedig a nővérnek kijárt volna még a végén egy izmos pofon.

 3. 8/10


  Mrs. Carmody (Marcia Gay Harden)

  Miben?

  A köd (2007)

  Miért?

  A szokásos sémát, amikor a közös veszedelemben csapdába esett közösség tagjait egy különösen radikális személyiség tüzeli fel, még soha nem támogatták meg egy ilyen irritáló rohadékkal, mint a vallási fanatikus (és feltehetően durván elmebajos) Mrs. Carmody. Ha Marcia Gay Harden alakításának emlékére ökölbe szorulna a kezed és kedved lenne mondani valami cifrát, megnyugtatunk; nem vagy egyedül.

  Hogyan végzi?

  A nyomasztó film végén azért kicsit fellélegezhetsz, hiszen az irritáló szipirtyó megszűnik ólommentesnek lenni.

 4. 7/10


  J.J. Jones százados (Jeffrey Donovan)

  Miben?

  Elcserélt életek (2008)

  Miért?

  Nem elég, hogy a faszi a rendőrség feddhetetlenségét akár ártatlan és törékeny nők bolondok házába küldése árán is hajlandó védelmezni és még az sem zavarja, hogy ezzel egérutat biztosít egy sorozatgyilkosnak is, de mindezek mellé még egy olyan görény fizimiskával is rendelkezik, melynek láttán a nézők folyamatosan viszkető tenyérrel és visszafojtott káromkodások garmadájával volt kénytelen végignézni Clint Eastwood mesteri filmjét.

  Hogyan végzi?

  A közfelháborodás végül elsöpri a rendőrkapitánnyal együtt. Van igazság!

 5. 6/10


  Kétarc (Tommy Lee Jones)

  Miben?

  Mindörökké Batman (1995)

  Miért?

  Ne értsetek félre, szeretjük Tommy Lee Jonest, de amit Joel Schumacher keze alatt művelt ebben a moziban, az túlment a jó ízlés határain. Nem elég, hogy a rendező a Tim Burton által fáradságos munkával felépített gótikus-sötét Batman világot egy csuklómozdulattal zúzta porrá, de emellett még az egyik legsötétebb karakterből, Kétarcból is egy idegesítő, excentrikus pojácát csinált. Szégyellje magát, Mr. Schumacher!

  Hogyan végzi?

  Az élet és halál közötti döntés céljából feldobott érme után ugrik. Béna gonosznak béna halál.

 6. 5/10


  Anakin Skywalker (Jake Lloyd)

  Miben?

  Baljós árnyak (1999)

  Miért?

  Ugyan a gyermek Darth Vader még nem volt különösebben gonosz, de az idegesítő vakarcs sötét jövőjébe kapaszkodva valahogy csak be tudtuk tuszkolni a listánkba. Mert bizony a hőscincér hülyegyerek a másik balfékkel, Jar Jar Binksszel együtt (akit forró olajban átsütve küldenénk vissza Lucasnak) tényleg baljós árnyat vetett az egykor nagynevű sorozatra. Jake Lloyd alakítása elment volna egy ifjúsági filmben, de a mozitörténelem egyik legnagyobb trilógiájának folytatásában annyit ért, mintha beküldték volna haknizni Fásy Zsülikét egy Lady Gaga koncertre.

  Hogyan végzi?

  Sötét Nagyúrként a fia karjai között. Van olyan köztetek, aki nem tudta?

 7. 4/10


  Buksi (Bradley Cooper)

  Miben?

  Ünneprontók ünnepe (2005)

  Miért?

  Mielőtt Bradley Cooper a nők kedvence lett volna, el kellett játszania ezt a gazdag, befolyásos, szopottgombóc fejű szemétládát. A legnagyobb meglepetésünkre teljesen nézhető film megtekintése közben több kérdés is felmerült a nézőben. Először azt nem értettük, hogy mi a fenét akart Rachel McAdams angyali karaktere egy ilyen tenyérbe mászó képű ficsúrtól, másodszor pedig Vince Vaughn hatalmas pofonját látva kérdeztük felszabadultan: Miért kellett ennyit várni?

  Hogyan végzi?

  Először pofán verik, aztán megkérik a nője kezét. Szívás, haver!

 8. 3/10


  Sebastian Shaw (Kevin Bacon)

  Miben?

  X-Men: Az elsők (2011)

  Miért?

  Tiszteljük Kevin Bacon életművét, de el kell ismernünk, hogy az X-Men univerzum legutóbbi filmes inkarnációjában bemutatott alakítása azzal a borzalmas bájvigyorral már a filmidő harmadik percében beindította köpő-reflexeinket. A legdurvább az volt, hogy a többi szereplőhöz képest – mondjuk ki – vén trottyosnak számító Bacon bevágta magát a legkeményebb mutáns ultracool pózába és úgy is maradt egészen addig, amíg Michael Fassbender meg nem forgatott a fejében egy pénzérmét. Lehet, hogy Magneto később romba döntötte Amerikát, de ezért akkor is hálásak vagyunk neki.

  Hogyan végzi?

  Túl sok minden jár a fejében, ezért végül valami az eszébe jut. És hasonló szóviccek.

 9. 2/10


  Nicky (Adam Sandler)

  Miben?

  Sátánka (2000)

  Miért?

  Adam Sandler egyébként sem arról híres, hogy minden filmjében szimpátia-versenyt futna a nézők kegyeiért, de amit ebben a moziban művelt, az már túlment minden határon. A színvonalat jól jelzi az, hogy a folyton grimaszoló idióta annak ellenére, hogy Lucifer egyszem fiacskáját játszotta, pozitív főhős volt. Persze pokolfajzatként itt a helye a listán, azoknak az olvasóinknak pedig, akik végig bírták nézni Sandler ízléstelen ökörködését, ezúton is gratulálunk a kötél-idegekért.

  Hogyan végzi?

  Van valaki köztetek, aki kibírta a stáblistáig?

 10. 1/10


  Percy Wetmore (Doug Hutchison)

  Miben?

  Halálsoron (1999)

  Miért?

  Egyetlen dolgot nem lehet elvitatni Stephen Kingtől: pokolian sötét gonoszokat álmodott papírra. A már említett A köd vallásos idiótája sem volt piskóta és a Remény rabjai börtönigazgatójával is el tudtunk volna beszélgetni egy ablaktalan szobában, de a Halálsoron elmebeteg Percyje talán még rajtuk is túltesz. Ki lenne képes azért jelentkezni a siralomházba, hogy saját kezűleg süthessen ropogósra egy elítéltet? A gyáva, buta és velejéig romlott Percyt csak ez vezérelte. A lelki békénk mindenestre a film végére helyreállt, hiszen ez az aljas lény busásan megfizetett a bűneiért.

  Hogyan végzi?

  Kényszerzubbonyban, agydaganattal. Csúnya.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.