Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

John Kodera a Sony Playstation üzletágáért felelős menedzsere az elmúlt napokban mondott néhány érdekes dolgot.

Kezdte azzal, hogy meglátása szerint a szupersikeres Playstation 4 életciklusának utolsó szakaszába lépett, vagyis a vállalat mostantól folyamatos csökkenésre számít a konzol eladásaiban.

Ez talán egy kicsit lehangolóan hangzik, de azért azt ne felejtsük el, hogy a Sony negyedik asztali gépéből világszinten 73,6 millió darab talált gazdára, ezt a számot pedig sem a Microsoft, sem a Nintendo nem tudta még csak megközelíteni sem. A gépeladások csökkenő száma ráadásul egy öt éves konzol esetében törvényszerű, hiszen a piacot a három nagy gyártó lassacskán teljesen lefedi.

A Sony-nak egyébként már csak azért sincs oka panaszra, mert hagyományosan brutálisan erős exkluzív felhozatallal és szolgáltatáscsomaggal büszkélkedhet, melyek segítségével simán nőhetnek a bevételei a következő években.

Jó példa a pazarul sikerült God of War, melyből világszinten eddig 5 millió példány talált gazdára

Ennél egy fokkal meglepőbb, hogy annak ellenére, hogy a gép életciklusának utolsó szakaszába lépett, Kodera szerint 2021-nél előbb semmiképpen nem vehetjük kézbe a Playstation 5-öt. Ezt a Bloombergnek mondta, és előadott még valamit, amit meghallva még mi is vakarni kezdtük a fejünket.

Aki képben van a videojáték-iparral, az tudja, hogy Kodera ezzel a kijelentéssel a Nintendo Switch-re reflektált, mely hatalmas meglepetésre óriási siker lett.

Itt van a kicsike.

Ha a Sony tényleg úgy döntene, hogy lemásolja a receptet, egészen biztosan képes lenne egy igazi erőgépet a gyártósorokra küldeni, mely mind grafikai teljesítményben, mind a megjelenítőt tekintve hozná, amit a vásárlók egy következő generációs géptől elvárnak.

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ha a Microsoft maradna az asztali gépek terepén, ezzel nagyon kiéleződne a verseny, és a japánok – amennyiben a közönség az értelemszerűen erősebb és tradícionális nem hordozható megoldás mellett döntenének – könnyen elveszíthetnék az ebben a generációban megszerzett vezető szerepüket.

Valószínűleg Kodera is tudja, hogy rengeteg múlik a döntésén.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.