Bruce Leet talán múlt századunk egyik legnagyobb hatású személyének és a világtörténelem talán legnagyobb harcművészének tartják, egy valódi popkulturális ikonnak. Nem véletlenül.

Az ember, aki imádott olvasni, többek között táncot tanított és filozófiát hallgatott, ugyanis puszta kezével-lábával szinte bárkit képes volt elintézni – még azt a bravúrt is végrehajtotta, hogy legyőzte a legyőzhetetlen Chuck Norrist a Sárkány útjában. Jó, jó, de a régi kérdés egészen máig megválaszolatlan maradt:

Bruce Lee 4 évvel a legelső Csillagok háborúja bemutatója előtt hunyt el, 1973-ban, így hát aztán a harcművész sem játszadozhatott el ezzel az igencsak merész gondolattal. Megtette viszont helyette Patrick Nan youtuber, aki kissé átértelmezte a mester filozófiájának egyik legfontosabb tézisét, miszerint szabadulj meg mindattól, ami felesleges. Így hát a Tomboló ököl (Fist and Fury) harcjeleneteit nem kicsit feltuningolta. És hát nem kicsit jó lett:

Bruce Lee haláláról egyébként számos elmélet kering – a rajongók többsége ugyanis nem tudta elfogadni a boncolási jegyzőkönyvben leírtakat, miszerint egy allergiás reakció következtében fellépő agyduzzanat miatt vesztette életét. Sokak szerint megmérgezték, mások szerint a kínai alvilág végzett vele, míg egyesek úgy vélik, a családon átok ül – ugyanis fia, Brandon, négy évvel fiatalabban, mindössze 28 évesen hunyt el, miután éles tölténnyel rálőttek egy forgatáson.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Életmód

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon