Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elég nagyot újított a Cinema City Aréna VIP mozija. Mutatjuk, hogy néz ki, és hogy mit kapsz a pénzedért.

Február 13-án újranyitott a Cinema City VIP mozija az Arénában, ahol eddig is lehetett enni-inni és filmeket nézni, de valljuk be őszintén, a kaja sosem volt a VIP részleg erőssége. Eddig. A teljesen újratervezett mozi egy szicíliai szakáccsal karöltve kidobta az eddigi koncepciót, és sokkal erősebbé vált kajafronton. Már nem szendvicset és egyéb gyorskajákat lehet belapátolni. Az önkiszolgáló pulton saláták, levesek és főételek, na meg persze édességek lehetnek a miénk még a vetítések előtt. Teszteltük. Nagyon rendben vannak.

 

Sztroganoff sertés mandulás rizzsel, vajas-tejszínes vagy bolognai szósszal leöntött penne, pizza, kéksajtos céklasaláta körtével, panna cotta, tiramisu. Mármint többek között. Egytől egyig csodásak. Ezt annak a szakácsnak lehet köszönni, aki most a magyar VIP-részleg cateringjét tette rendbe, korábban a román Cinema Cityt rázta gatyába étel szempontból. A menü időszakos, negyedévente-félévente változni fog, illetve a fogyasztói igényeket is figyelembe veszik majd, amelyek alapján változhat a menüsor. Mondjuk ez így most ebben a formában elég erős, úgyhogy maradhat. A séffel egyébként időnként főzőkurzusokkal megtámogatott vetítéseket el lehet majd csípni. Azt tudni kell, hogy az ételek ott helyben készülnek, a régi, eltávolított pult mögött konyhát alakítottak ki, ahol a magyar stáb folyamatosan főz, azt is figyelve, az adott filmekre hányan érkeznek, hogy biztosan mindenkinek jusson mindenből, ráadásul teljesen frissen.

A termekből is kikerültek a régi székek, az újak szebbek és kényelmesebbek, bár igazából a régi fotelekkel sem volt semmi baj. A popcornt/nachost tartó kisasztal és a pohártartó a karfába lett beépítve, ami egyébként semmit sem jelent, nem arról van szó, hogy kevesebb hely lenne a karodnak. Apropó popcorn/nachos: már őket sem a pultból kérheted, elveheted az önkiszolgáló pult végéről, a nachoshoz a szószt is magadnak engedheted, úgy keverheted, ahogy akarod, de azért csak ésszel. Alkoholt azonban nem tarthatnak a pulton a kiskorúak miatt, de természetesen még mindig lehet kérni a személyzettől.

Sajnos rossz hír, hogy ennek megfelelően a jegyárak is magasabbak lettek, a 2D-s vetítésekre 5490 Ft-ért, a 3D-sekre 5970 Ft-ért lehet befizetni, de tekintve, hogy az ember már sokkal magasabb minőséget is kap a pénzéért, konkrétan rendes éttermi minőségű, leves-főétel-desszert sort, nem biztos, hogy nem éri meg többet fizetni érte, ha szempont, hogy jót kajáljon az ember az éppen megnézendő film előtt. Mutatunk pár fotót az újjáalakított VIP moziról, ha valakinek kedve van hozzá, már meg is nézheti élőben.

Fotók: Cinema City VIP

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.